Sutra u Domu branitelja šesti Sajam poslova u Istri

(M. A.)
(M. A.)

Sutra se u Domu hrvatskih branitelja održava šesti po redu Sajam poslova u Istri, koji organizira pulski Područni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Svečano otvaranje sajma, na kojem će se predstaviti 50 velikih istarskih poslodavaca, posebno oni iz djelatnosti turizma, je u 10.30 sati. Nakon svečanosti održat će se okrugli stol na temu "Mogućnosti zapošljavanja nakon ljeta uz potporu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje s naglaskom na dvije potpore - Rad i nakon ljeta te mjeru Stalni sezonac".

Osim poslodavaca na sajmu će se predstaviti i niz obrazovnih institucija te partneri i suradnici sajma - Istarska županija, Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Pula i Obrtnička komora Istarske županije. Prvi put na sajmu će sudjelovati i poslodavci-početnici koji su obrt ili tvrtku pokrenuli uz potpore za samozapošljavanje koje dodjeljuje Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Sajam će posjetiti i ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić te ravnateljica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ankica Paun Jarallah. Sajam je za sve posjetitelje i tražitelje posla otvoren do 15 sati. Prema riječima predstojnice pulskog zavoda Tanje Lorencin Matić, svi tražitelji posla trebali bi posjetiti sajam, ali na njega doći već spremni, odnosno sa spremnim životopisima koje će moći ostaviti na štandovima poslodavaca. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter