Sutra štrajk u britanskim zracnim lukama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Petsto tisuca putnika koji svakodnevno slijecu ili uzlijecu s Otoka bit ce neugodno iznenadeno sutradan, kada pocinje jednodnevni štrajk vecine zaposlenika britanske pogranicne agencije. Razlog - najnovija mirovinska reforma prema kojoj je produljen radni vijek, povecan doprinos od place i prema kojoj se konacna mirovina izracunava uzimajuci u obzir prosjek svih primanja tijekom staža, a ne prema posljednjoj placi.

Buduci da je 70 posto zaposlenika pogranicne agencije uclanjeno u sindikat za javne i komercijalne servise koji organizira štrajk, recimo slikovito da ce stajanje u redu za provjeru i štambiljanje putovnica biti sedam puta dulje nego inace.

Upozorenje se posebno odnosi na putnike iz zemalja koje ne pripadaju Europskoj uniji; oni ce proci najgore, prema najavama agencije. Vec pri punim kapacitetima nerijetko se na londonskom Heathrowu ceka i po dva sata za prolaz.

Takoder, kontrole na carini nece raditi i dok jedni govore da je nece ni biti, iz zrakoplovnih luka upozoravaju da ce sve sigurnosne radnje biti obavljane najnormalnije, samo - drasticno usporeno.


Podijeli: Facebook Twiter