Sutra Šišmišan fest na Svetici

Ilustracija (arhiva GI)
Ilustracija (arhiva GI)

Općina Ližnjan u petak će se priključiti obilježavanju Europske noći šišmiša organiziranjem prvog Šišmišan festa. U tajnovitom ambijentu vojne utvrde Svetica u Šišanu održat će se bogat program koji je prilagođen najmlađima, ali i odraslima koji su uspjeli sačuvati dječju znatiželju u sebi.

Pod stručnim vodstvom biologinje Sanje Žalac, kroz brojne edukativne aktivnosti posjetitelji će moći naučiti mnogo toga o životu ovih letećih sisavaca i shvatiti važnost šišmiša u našoj zajednici. Noć šišmiša u Šišanu obilježiti će se brojnim sadržajima, a sve počinje u 17 sati na Svetici kreativnom dječjom radionicom na temu šišmiša, koju će voditi umjetnice iz udruge Medulin Art.

U suradnji s djelatnicima Javne ustanove Kamenjak izrađivat će se i u okoliš utvrde postaviti kućice za šišmiše, a navečer, kad se šišmiši probude i postanu aktivni, moći će se i poslušati njihovo "čavrljanje" uz pomoć batdetectora.

Europska noć šišmiša obilježava se širom Europe pod okriljem Sporazuma o zaštiti europskih populacija šišmiša. (P. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter