Sutra se u Poreču otvara Zlatni zub

Vilim Matula (N. LAZAREVIĆ)
Vilim Matula (N. LAZAREVIĆ)

Sve je spremno za sedmi Festival smijeha i komedije Zlatni zub, koji će se od sutra do 9 ožujka održati u porečkom kazalištu. Pučko otvoreno učilište, koje manifestaciju organizira pod pokroviteljstvom Grada Poreča i Istarske županije, najavilo je šest trenutno najpopularnijih predstava u Hrvatskoj. Izabrala ih je Katja Restović, voditeljica glazbeno-scenske djelatnosti u Učilištu.

Zlatni zub će ove godine otvoriti Binocular teatar s predstavom "Postdiplomsko obrazovanje", koja na duhovit način prikazuje zanimanje kriminalca, koje je u Hrvatskoj trenutno među najperspektivnijim zanimanjima. Glavnu ulogu igra Vilim Matula, dok režiju potpisuje Borna Armanini.

U nedjelju je na redu glumačka družina Histrion s nedavno premijerno izvedenom "Partijom remija" u kojoj glume Branka Cvitković, Žarko Potočnjak i Leonardo Krakić, a redatelj je Zlatko Sviben. Na pozornici će se susresti dvoje ljudi koji u staračkom domu igraju remi, ali će ta kartaška igra ubrzo poprimiti obrise pravog malog rata.

Predstava koja je najduže izvođena na svijetu u istom glumačkom postavu, "Stilske vježbe", zabavit će porečku publiku u utorak. Igraju Pero Kvrgić i Lela Margitić iz kazališta Planet Art.

U četvrtak nastupaju "Njuške" u režiji Matka Raguža, još jedna hit predstava Teatra Exit, u kojoj Enes Vejzović, Filip Križan i Janko Rakoš ljudima otkrivaju o čemu razmišljaju psi. "Harem", nova predstava teatra Moruzgva, za koju je tekst napisala Ana Tonković Dolenečić prema ideji Ivana Lea Lema, na repertoaru je u petak.  U ovoj melodrami koja prati sudbine žena od raspada posljednjeg harema u Otomanskom carstvu do današnjih dana glavne su uloge povjerene Petri Dugandžić, Neli Koscsis, Barbari Vicković i Eciji Ojdanić.

Festival 9. ožujka zatvaraju "Amateri, socijalno angažirana crna komedija Knap kazališta, u kojoj tekst Borivoja Radakovića interpretiraju Ranko Zidarić, Goran Grgić, Vilim Matula i Petra Dugandžić.

Sve predstave počinju u 20 sati. O dvjema najboljim predstavama, kojima su namijenjene nagrade Zlatni i Srebrni zub, odlučivat će publika jačinom svog aplauza, izmjerenog pljeskometrom. Nagrade će biti dodijeljene nakon posljednje predstave, a ceremoniju će voditi Boris Kosmač. (K. FLEGAR)

 


Podijeli: Facebook Twiter