Sutra se otvara zavicajna knjižara u Puli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zavicajna knjižara Histria Croatica "Petit" bit ce svecano otvorena u Puli u cetvrtak u 19 sati. Idejni zacetnik ovoga projekta je Elmo Cvek iz naklade Histria Croatica, a knjižara se nalazi u Kandlerovoj ulici, preko puta katedrale u prostoru od 66 metara cetvornih nekadašnje turisticke agencije. Projekt uredenja tog prostora djelo je arhitekta Antona Percana.

- Odradujemo posljednje pripreme za otvorenje. Mislim da imamo vec vecinu cjelokupne raspoložive grade o Istri - Histrica ce zauzimati najvažniji dio knjižare, pa su tu naši naslovi iz Histrice Croatice, a važan ce segment našeg djelovanja biti i kutak zvan Turistika. Tu ce se nalaziti sve turisticke publikacije iz Istre i o Istri na raznim jezicima - vodici, monografije, karte, planovi i drugo, kao i rjecnici. Imat cemo i antikvarijat, cije ce naslove birati akademik Josip Bratulic, rekao je Cvek.

- Cilj nam je stvoriti znacajni kulturni centar s puno edukativnih i zabavnih dogadanja koji ce stalno doprinositi ocuvanju zavicajne baštine i podizanju kulture te unapredenju društvene svijesti o toleranciji i širenju kulture, kao i o multikulturalnosti, istice Cvek. U knjižari ce biti i infopunkt s informacijama o recentnoj književnoj produkciji, knjigama i nakladnicima iz Istre. (V. BEGIC)

Otvorenje na Trgu svetog Tome
Najavljujuci sutrašnje otvorenje Cvek je kazao da ce se program pod vodstvom Budimira Žižovica održati na Trgu svetog Tome, kod katedrale, a sudjelovat ce pjesnikinja Roberta Dubac, književnik Daniel Nacinovic, glazbenici Bruno i Franko Krajcar, Livio Morosin, Marko Percan te Slavko Krajcar, Kulturno-umjetnicko društvo "Mate Balota" i Lenko Uravic, ali ne u ulozi gospodarstvenika, vec kao recitator jer. Ucenici iz Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu gostima ce servirati sardele na savor i pice.


Podijeli: Facebook Twiter