Sutra presuda u sporu suca Marića protiv UEFA-e

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Općinski sud u Daruvaru sutra bi trebao objaviti presudu u parnici u kojoj bjelovarski nogometni sudac Bruno Marić od UEFA-e traži milijun eura odštete jer smatra da ga je istražitelj te nogometne organizacije Robin Bokšić lažno optužio za namještanje utakmica.

"Ova presuda nije važna samo za Bruna Marića, nego općenito za hrvatski nogomet i klub Dinamo, jer su sumnje za korupciju započele s optužbama službenika UEFA-e Robina Bokšića", kazao je Gradelj.

Presudu će sutra u 10 sati objaviti sutkinja daruvarskog Općinskog suda Maja Sikora. Marić, koji se kao svjedok pojavio i na suđenju za korupciju u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi, nedavno je i kazneno prijavio bivšeg šefa UEFA-inog odjela za disciplinu i integritet Petera Limachera te istražitelja za namještanje nogometnih utakmica Robina Bokšića, tereteći ih da su protiv njega stvarali medijsku hajku da bi se "dočepali" braće Mamić i bivšeg predsjednika HNS-a Vlatka Markovića.

U prijavi je naveo da su Limacher i Bokšić sigurno znali da UEFA njega ne dovodi u vezu s namještanjima utakmica, ali da je unatoč tome, "Bokšić kao agent – provokator", po nalogu Limachera kontaktirao i uvjerio glavnog urednika Sportskih novosti Roberta Šolu da posjeduje nepobitne dokaze da je Marić sudjelovao u namještanju utakmice te da je za to primio najmanje tisuću eura.

Bruno Marić se 2010. našao u središtu kladioničarske afere u kojoj ga se povezivalo s namještanjem prve utakmice finala Hrvatskog nogometnog kupa iz 2009. Tijekom istrage ga je ispitao UEFA-in istražitelj Robin Bokšić, koji je kasnije dobio otkaz, dok je šef Disciplinske komisije Peter Limacher podnio ostavku.

Osim od UEFA-e, Marić je odštetu tražio od Sportskih novosti i još nekih medija. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter