Sutra presuda Radovančevu za pokušaj ubojstva

(M. SARDELIN)
(M. SARDELIN)

Dodatnim pojašnjenjima sudskog vještaka dr. Ilije Kučinara te iznošenjem obrane i završnim govorima zamjenika županijskog državnog odvjetnika i branitelja jučer je na Županijskom sudu u Puli okončano suđenje Manuelu Radovančevu (41) iz Vrsara za pokušaj ubojstva kuhara Antona Trplana (58) iz Mrkoplja, 16. kolovoza 2012.  u kuhinji vrsarskog restorana Miramare, u vlasništvu majke optuženog Radovančeva. Predsjednica sudskog vijeća Dorijana Dolenec Kujundžić presudu će javno objaviti u petak u 14.30 sati.

Patolog, dr. Ilija Kučinar, sudski vještak, naglasio je da je za potrebe ovog postupka izradio nalaz i mišljenje koji se prvotno temeljio na oskudnoj dokumentaciji.

- Sukladno pristizanju novih podataka, odnosno informacija, nadopunjavao sam svoj nalaz i mišljenje kojim dopuštam mogućnost da se pod određenim uvjetima Trplan mogao sam ozlijediti nožem, ali i mogućnost da ga je ubola druga osoba, sukus je vještakovog jučerašnjeg dvosatnog saslušanja.

U svojoj obrani Manuel Radovančev kazao je da se ne osjeća krivim za pokušaj ubojstva.

- Pomogao sam Antonu kada sam uočio da je ozlijeđen. Rekao sam sestri da zove doktora da ga pregleda i vidi je li u pitanju nešto ozbiljnije. Potom je došao moj otac pa su ga on i doktor prevezli na Hitnu pomoć u Poreču, kazao je Radovančev. (M. KOŠTA)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter