Sutra premijera premijera predstave "(Ne)Prilagođen"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na konferenciji za novinare u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula predstavljena je premijera predstave "(Ne)Prilagođen", nastala kao autorski projekt glumca i redatelja Luke Mihovilovića u suradnji s glumicom i redateljicom Geom Gojak. Za videouradak u predstavi, odnosno animaciju zaslužan je Vibor Juhas.

Poticaj za kritičko promišljanje

Nakon pozdravnih riječi ravnateljice INK-a Gordane Jeromela Kaić, autori i redatelji govorili su o ovoj predstavi koja će premijerno biti izvedena u subotu, 28. listopada u 20 sati na Maloj sceni pulske kazališne kuće.

Kroz formu monodrame Luka Mihovilović, jedini glumac u ovoj predstavi, ispričat će priču o različitosti, prikazujući život osobe od njegove najranije dobi pa do sazrijevanja. Na tom životnom putu publika će biti svjedok njegovom odrastanju i građenju identiteta u odnosu na društvene i moralne vrijednosti.

Kao što su naglasili Mihovilović i Gojak, predstava se bavi problemom diskriminacije i predrasuda. Kao glavni motiv i pokretač neprilagođenosti istaknuta je seksualna orijentacija koja dovodi u pitanje socijalnu determiniranost lika čiji se životni put prati kroz predstavu.

- Rad na predstavi započeli smo još u svibnju, a zadnja dva mjeseca smo intenzivirali taj rad. Kada me Luka pozvao da mu se pridružim na ovoj predstavi, nisam oklijevala, odmah sam pristala, kazala je Gea Gojak ističući da im je želja da ova predstava potakne mlade, ali ne samo njih, na kritičko promišljanje.

Animacija kao poseban segment

Autori su naglasili i da to nije predstava ispovjednog tipa, jer je prisutno više likova uz paralelnu liniju glavnog protagonista. Luka Mihovilović pripomenuo je da predosjeća da će predstava sigurno dobiti nagrade, kao što je to bilo i s "Razrednim neprijateljem".

Osim premijere, na programu 28. listopada, reprize su na rasporedu 30. i 31. listopada. Animacija je poseban segment ove predstave, a za nju je zaslužan Vibor Juhas, dok se Luka Mihovilović pobrinuo za glazbu, za oblikovanje svjetla Dario Družeta, oblikovanje tona Miodrag Flego, a inspicijent je Manuel Kaučić.

Vibor Juhas kazao je da se ovoj predstavi priključio kasnije, no da je to izvrstan tim te izrazio je svoje veliko zadovoljstvo cjelokupnim radom.

Luka Mihovilović i Gea Gojak zajedno su radili u brojnim predstavama pri Dramskom studiju INK-a, a ovo im je prva suradnja nakon diplome. (V. BEGIĆ) 

 


Podijeli: Facebook Twiter