Sutra premijera "Petra Pana" u INK-u

'Petar Pan' u kreaciji domaćih, pulskih snaga
'Petar Pan' u kreaciji domaćih, pulskih snaga

Uoči sutrašnje premijere dječje predstave "Petar Pan" u produkciji Istarskog narodnog kazališta-Gradskog kazališta Pula, koja je u 18 sati na programu u INK-u, brojni autorski tim danas se predstavio novinarima. Ideja za ovu jednosatnu predstavu, kako je rekla redateljica i koreografkinja Andrea Gotovina, proizašla je iz njenog iskustva koje je tijekom četiri godine stekla u Nizozemskoj, gdje je surađivala na dječjim predstavama.

- Ohrabrila sam se ovaj put da sama uđem u taj složen i zahtjevan proces. "Petar Pan" je meni najdraža bajka iz djetinjstva. Svi glumci predano su radili i nadam se da će djeca uživati u predstavi, dodala je Gotovina. Mladi pulski glumci (ukupno njih 25) letjet će na pozornici INK-a, za što su zaslužni ljudi iz Planinarskog društva "Glas Istre" i Gorske službe spašavanja, koji su pružili tehničku pomoć.

Iduća predstava na rasporedu je u petak u 11 sati, te u isto vrijeme u ponedjeljak i utorak, a zadnje tri idućeg četvrtka, petka i subote. Prema romanu Jamesa M. Barrieja, tekst je za predstavu adaptirala Marijana Peršić, a muziku je kreirao Marijan Jelenić. Predstava je, naglasila je ravnateljica INK-a Gordana Jeromela Kaić, kreacija domaćih snaga, i to je jedan od doprinosa ovog kazališta obogaćivanju kulturnog programa tijekom prosinca u gradu. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter