Sutra posebne mjere zbog utakmice visokog rizika

Susret je proglašen utakmicom visokog sigurnosnog rizika (M. MIJOŠEK)
Susret je proglašen utakmicom visokog sigurnosnog rizika (M. MIJOŠEK)

Sutra s početkom u 15 sati na gradskom stadionu "Aldo Drosina" u Puli odigrat će se prvenstvena nogometna utakmica 25. kola I. MAXtv Prve lige između NK "Istra 1961" i GNK "Dinamo". S obzirom na iskazani interes za predmetnu utakmicu, zbog čega se očekuje veći broj posjetitelja i navijača te organiziranih navijačkih skupina oba kluba, i da je navedena utakmica nadležnog tijela HNS-a proglašena utakmicom visokog sigurnosnog rizika policija će na temelju iskustva vezanih za problematiku navijača u kontinuitetu poduzimati niz mjera i radnji da bi ova utakmica protekla u najboljem redu sa sigurnosnog aspekta. 

Bez pirotehnike i alkohola

Ističu da nije dopušteno posjedovanje ili konzumiranje alkoholnih pića, droga te posjedovanje pirotehničkih sredstava, oružja i drugih sredstava pogodnih za nanošenje ozljeda ili za ostvarivanje nereda i nasilja. Nije dopušteno niti unošenje alkoholnih pića, droga, pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta koji su prema prosudbi redara pogodni za nanošenje ozljeda ili za stvaranje nereda i nasilja.

Nije dozvoljeno maskiranje lica kapom, maramom ili na drugi način prikrivanje identiteta, pokušaj unošenja, unošenje i isticanje transparenata kojima se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti, potom bacanje predmeta i pirotehničkih sredstava, pjevanje pjesama ili dobacivanje poruka čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti, nedopušten je i ulazak u natjecateljski prostor ili u gledateljski prostor ili prostor koji je namijenjen sucima ili drugim osobama koje sudjeluju u nogometnoj utakmici te boravak i zadržavanje na mjestu u gledateljskom prostoru za koje se ne posjeduje ulaznica ili odgovarajuća isprava izdana od strane organizatora. 

Snimanje gledatelja

Policija obavještava građane da će ovo javno okupljanje snimati. Mole građane da zbog očekivanog dolaska većeg broja posjetitelja i navijača do stadiona dođu ranije kako bi se izbjegle prometne gužve te da na vrijeme i bez žurbe zauzmu svoja mjesta.

U vrijeme održavanja utakmice, odnosno u vremenu od 13.30 do 17.30 sati Ulica Marsovog polja, od raskrižja s Cestom prekomorskih brigada do parkirališta kod "Croatia osiguranja", bit će zatvorena za promet za sva vozila kako bi svi posjetitelji mogli pješice sigurno i na vrijeme doći do stadiona i nakon utakmice sigurno otići kućama.

S obzirom da se radi o utakmici visokog rizika, iz policije mole sve posjetitelje utakmice da se pridržavaju uputa redarske službe i svih drugih službenih osoba organizatora te da prate i postupaju po svim obavijestima i napucima sigurnosnih službi i organizatora.

Pozivaju posjetitelje i navijače da se prije utakmice, na samom stadionu za vrijeme odigravanja utakmice i nakon utakmice ponašaju civilizirano, da navijaju fer i korektno kako bi ova utakmica prošla u primjernom ozračju vrhunskog športskog događaja. (I. CEROVAC)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter