Sutra počinju Titovi dani u Fažani


Tradicionalna manifestacija Titovi Dani u Fažani, koja se veže uz obljetnicu rođendana Josipa Broza, odnosno uz nekadašnji Dan mladosti 25. svibnja, održat će se ovog vikenda. Program počinje sutra u 18 sati otvorenjem izložbe pod nazivom "Među nama" u Multimedijalnom centru u Fažani te filatelističkom izložbom "Tito na marki".

Izložbu "Među nama" postavlja Velimir Dragaš, kolekcionar iz pulskog društva Vespazijan, a predstavit će slike, fotografije, izvorne snimke Tita na Brijunima i u Fažani, brončana poprsja i druge predmete vezane za Brozov lik i djelo.

- Posjetitelji će moći vidjeti puno toga vezanog za Tita. Mi skupljamo sve ono što su neki nekada bacili, rekao je Dragaš.

Izložbu maraka i drugog poštanskog materijala s likom Tita postavlja Giancarlo Moscarda, predsjednik filatelističkog društva Amfora iz Fažane. Na otvorenju u 18 sati na mihu će zasviriti vrsni muzičar Drago Draguzet te zbor Zajednice Talijana iz Fažane. Izložba će se u Multimedijalnom centru moći pogledati i u subotu te u nedjelju.

Narodni zbor održat će se u subotu u Aleji maslina, kod plaže. Počinje u 12.30 sati kulturno-umjetničkim programom, a druženje sudionika i gostiju nastavlja se uz fažol i ples na otvorenom.

Organizator ove, uz Kumrovec kao rodnog mjesta Josipa Broza, jedinstvene manifestacije koja slavi lik i djelo druga Tita organizira Društvo Josip Broz Tito iz Fažane i Općina Fažana. Kao suorganizatori nastupaju Zajednica društva Josip Broz Tito, Istarska županija i fažanska Turistička zajednica. Županija i Općina ujedno su i pokrovitelji manifestacije. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter