Sutra počinju radovi na Trgu Republike

Trg Republike u Puli (S. M.)
Trg Republike u Puli (S. M.)

Nakon što je jučer pulska riva puštena u promet te je uvedena nova organizacija prometa u Švalbinoj i dijelu Dobriline ulice, uvodi se nova prometna organizacija i na Trgu Republike, koja bi trebala pridonijeti smanjenju gužvi i boljoj protočnosti vozila, izvijestio je danas Grad Pula.

Na Trgu Republike obilježit će se središnje linije u samom raskrižju, izvršit će se preregulacija privoza iz Mutilske i Dalmatinove ulice na način da će se iz dvije trake omogućiti skretanje u Mletačku te će se rekonstruirati razdjelni otok u Marulićevoj ulici. Osim toga, izvršit će se reprogramiranje križanja na Trgu republike te će rad semafora u potpunosti pratiti novu organizaciju prometa čime će se omogućiti kvalitetnije prometovanje na samom križanju, pojašnjava se u priopćenju Grada Pule.

Radovi će započeti tijekom sutrašnjeg dana, a glavnina radova izvodit će se u subotu 15. i nedjelju 16. lipnja, uključujući noćne sate kako bi se već u ponedjeljak 17. lipnja u jutarnjim satima na tom raskrižju moglo prometovati prema novoj organizaciji prometa. (Portal GI)


Podijeli: Facebook Twiter