Sutra počinje treći Avantgarde Jazz Festival

Deedee Bridgewater (N. LAZAREVIĆ)
Deedee Bridgewater (N. LAZAREVIĆ)

Treći Avantgarde Jazz Festival počinje sutra u Rovinju koncertom Rudresh Mahanthappa's Gamak Quarteta u 21 sat u Multimedijalnom centru, a u subotu će u isto vrijeme na istom mjestu za ljubitelje jazza, sevdaha i world musica nastupiti Amira Medunjanin Amulette. Ovogodišnji Avantgarde Jazz Festival trajat će do sredine srpnja, a održat će se ukupno šest koncerata od kojih će dva biti besplatna. Za razliku od prošlogodišnjeg, ovogodišnji festival neće biti vezan za jedno mjesto pa će se osim u Multimedijalnom centru, održavati i u dvorištu bivše Tvornice duhana te na glavnom rovinjskom Trgu maršala Tita, a nakon koncerata slijede after fešte u Kantinonu.

Nakon ovog vikenda, idući susret je 24. svibnja u dvorištu Tvornice duhana gdje nastupa Otis Taylor Contraband koji će ponuditi odličan blues. Taylor je multiinstrumentalist, jedan od najznačajnijih blues glazbenika današnjice. Dan kasnije na glavnom gradskom trgu nastupa Jazz orkestar HRT-a uz koji će nastupiti Ricardo Luque, poznat kao legendarni bivši pjevač grupe Cubismo, ali i član Zagrebačke filharmonije i Zagrebačkog puhačkog ansambla, a u svojoj bogatoj dosadašnjoj karijeri dijelio je pozornicu s velikanima latino glazbe. Koncert je besplatan.

Dee Dee Bridgewater i Ramsey Lewis u dvorište bivše Tvornice duhana dolaze 5. srpnja. Dok je Bridgewater na glasu kao jedna od najboljih pjevačica na današnjoj svjetskoj jazz sceni, Lewis je pijanist, višestruki dobitnik nagrade Grammy, ali i mnogobrojnih drugih nagrada i priznanja, sjajan glazbenik duhovitog i razigranog iskaza s istančanim osjećajem za blues.

Zadnja dva koncerta održat će se 12. i 13. srpnja. Kvartet Johna Pizzarelija bit će pretposljednji nastup na trećem Avantgarde Jazz Festivalu, a održat će se u dvorištu bivše Tvornice duhana.

Festival će biti zatvoren još jednim besplatnim koncertom na glavnom trgu i to 13. srpnja, opet uz Jazz orkestar HRT-a kojem će se ovaj put pridružiti Simon Marlow. Ulaznice za sve koncerte moguće je kupiti u Maistrinim hotelima Adriatic, Monte Mulini, Lone, Eden, Park te na prodajnim mjestima Eventima te na njihovim stranicama www.eventim.hr. (Mladen RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter