Sutra počinje Seasplash festival


Neformalnijim programom nultog dana pod nazivom "FreeDay", za kojeg će se za otvorenim pultom predstaviti neafirmirani, lokalni i zainteresirani afirmirani  DJ-evi, sutra na štinjanskoj tvrđavi Punta Christo počinje 11. izdanje Seasplasha, festivala bassa i elektronskih stilova koji promovira reggae, dub, dubstep, grime, jungle, ska, drum'n'bass i hip-hop autore.

No, pravi službeni program počinje u četvrtak, preksutra, a festival do nedjelje nudi tri udarne glazbene večeri na pet pozornica, uz dnevni program na plaži, bazar, chill out zonu i besplatno kampiranje. Festivalska ulaznica za sve dane na ulazu košta 350, a jednodnevna 130 kuna.

U udarna izvođačka imena predstojećeg Seasplasha spada Adrian Sherwood, koji prvi put gostuje na ovom festivalu. Nastupi ovog legendarnog britanskog producenta svjetskog glasa široke glazbene naobrazbe specijalizirani su za dub i elektronsku plesnu glazbu.

Radio je u gotovo svim glazbenim žanrovima i s brojnim velikim imenima kao što su Blur, Nine Inch Nails, Sinead O’Connor, The Cure, Lee "Scratch" Perry, Tackhead, Mark Stewart, Ministry, Cabaret Voltaire, KMFDM, Terminal Power Company... Sherwood je remiksirao za Coldcut, Depeche Mode, Einstürzende Neubauten, The Woodentops, Primal Scream, Pop Will Eat Itself, Sinéad O’Connor i Skinny Puppy. Kao solo izvođač izdao je dva albuma "Never trust a Hippie?" i "Becoming a cliche". (Z. ANGELESKI)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter