Sutra otvorenje Staze Stjepana Hausera

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U nedjelju je svečano otvorenje "Staze Stjepana Hausera" podno Raklja. Tim povodom organizira se pješačenje i biciklijada kako bi se promovirala nova staza uz more, dužine pet kilometara, koja ide od Kalavojne, preko uvale Luka do rta Sv. Mikula. Probijanje i uređenje bijele staze s nekoliko stotina tisuća kuna financirala je Općina Marčana, općinski DVD i Stjepan Hauser, poznati violončelist iz 2Cellos koji, evo, dobiva svoju stazu u svom drugom domu, u Raklju.

Okrjepa kod sv. Agneze

Okupljanje šetača i planinara planirano je u 15 sati ispred Društvenog doma u Raklju odatle kreću prema Kalavojni te potom novom stazom od Kalavojne do uvale Luka. Kupanje i odmor u uvali predviđeno je od 17 sati te nastavak šetnje do rta Sv. Mikula gdje u 18.30 sati sve sudionike očekuje pijat maneštre kod crkvice sv. Agneze. Biciklijada kreće u 16 sati, također ispred Društvenog doma u Raklju, put Krnice, starom stazom. Potom do Krničkog porta i kroz Rakalj dolaze do Hauserove staze koja ih vodi do uvale Luka. I biciklisti tu imaju predviđeno kupanje, ali od 17.30 sati te zajedno s pješacima odlaze na objed. Nakon večere bit će organiziran prijevoz do Raklja tko ne želi nastaviti druženje.

Zabavni dio programa nastavlja se u 20 sati u uvali Luka do koje će svi sudionici moći doći Stazom Stjepana Hausera od rta Sv. Nikola. Organizatori naglašavaju da šetače očekuje 20 minuta hoda po makadamu za što treba prikladna obuća. Da ne bi netko pomislio da je uvala Luka dobila naziv po drugom članu 2Cellosa, Luki Šuliću, napominjemo da se uvala tako zvala i prije nego što su dvojica violončelista postali planetarno popularni. No, zanimljivo je kako je upravo Hauserova staza sada otvorila put šetačima do izolirane uvale Luka.

Večernji koncert na plaži

U zabavnom programu će nastupiti Ivo Amulić i klapa Rišpet te gosti iznenađenja čija imena organizatori ne otkrivaju. Posjetitelji će besplatan koncert moći pratiti s plaže ili s mora, ovisno o tome odluče li se za noćno kupanje ili plovidbu barkom. Radi sigurnijeg povratka do Raklja, ovog će puta Staza biti osvijetljena kada u 22.30 sati završi program. Nedjeljnu manifestaciju organizira rakljanski KUD "Mate Balota", DVD i TZ općine Marčana te Stjepan Hauser.

Hauser: Počašćen sam i ponizan

"Počašćen sam i ponizan da mogu najaviti kako je ova prekrasna, pet kilometara duga šetnica dobila ime po meni. Riječi ne mogu opisati moju zahvalnost prema mojim ljudima u Raklju koji su me počastili time! Pozivam sve da dođu i pridruže se proslavi otvaranja ove šetnice 6. kolovoza", objavio je Stjepan Hauser na engleskom jeziku na svom Facebook profilu. U kratkom roku je 610 osoba potvrdilo da im se sviđa objava, a njih 39 iz čitavog svijeta pohvalno su komentirali otvaranje šetnice te najavili da će zbog toga posjetiti Rakalj. (P. GREGOROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter