Sutra otvaranje kafića na Bunarini

Vjekoslav Jozanović ispred renoviranog objekta na Bunarini (M. MIJOŠEK)
Vjekoslav Jozanović ispred renoviranog objekta na Bunarini (M. MIJOŠEK)

Od sutra u 15 sati, kafić na Bunarini opet će raditi. Tako će najomiljenija lučica Puljana opet otvoriti svoja vrata i to u novom ruhu, ispričao nam je direktor tvrtke Fratarski d.o.o. Vjekoslav Jozanović, nositelj najma odnosno koncesije do 2016. godine prema javnom natječaju koncesionara Lučke uprave Pula.

- U tijeku su završni radovi na "šminkanju" interijera ne bi li u četvrtak bili spremni za otvaranje. U potpunosti je saniran krov kafića i postavljen je novi pod terase uz lokal. Usto, postavili smo nova ulazna vrata i grijalice za zimu. Za sada će u kafiću raditi troje djelatnika do sezone kad planiramo zaposliti još ljudi s obzirom da će se do tada otvoriti i kuhinja. Dosad smo investirali oko 150 tisuća kuna, kaže Jozanović.

I dok smo razgovarali na terasi s radnicima koji su uređivali interijer, dvojica ronioca Siniša Pavlović i Boris Čelić iz Kluba podvodnih aktivnosti Uljanik s Bunarine su skočila u more ne bi li počistili i podmorje tik ispod terase i oko starog garofulina na kojem se danas nalazi terasa i put za molove. Izvadili su nekoliko vreća smeća: od starih pepeljara, limenki, čeličnih konstrukcija, boca…

Sve će dakle biti spremno za svečano otvaranje Bunarine sutra u 14 sati za kada je na rasporedu svečanost otvaranja za uzvanike, no nakon toga slijedi otvoreni šank za sve one koji će se sutra naći na Bunarini.

- Time želimo Puljanima vratiti ono što im je bilo zatvoreno na neko vrijeme. Cijene pića (i hrane na ljeto) bit će pristupačne upravo zbog toga jer želimo da se na Bunarinu vrate svi oni koji su unazad par godina dolazili. Do ljeta ćemo upotpuniti našu ponudu i obogatiti Bunarinu raznim zbivanjima i događanjima poput glazbenih večeri, degustacija istarskih vina i slično. Mislim da smo na dobrom putu da Bunarini vratimo onaj stari sjaj koji je nekad imala, zaključio je Jozanović. (C. B. GALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter