Sutra otvaranje još dva izlaza rotora u Šijani

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od sutra (ponedjeljak) bi za promet trebala, po najavama iz Hrvatskih cesta, biti otvorena još dva izlaza novog kružnog toka na ulazu u Pulu, u Šijani.

Nakon što su proteklog tjedna otvoreni izlazi za Labinsku ulicu izmedu Lidla i Arube te onaj na obilaznicu u smjeru Verudele, danas ce se za promet otvoriti izlazi prema Ipsilonu, odnosno za Mercator, te onaj na obilaznicu u smjeru Velog Vrha.

Otvaranjem izlaza prema Mercatoru neopisive gužve i zastoji u Labinskoj ulici konacno bi trebali u potpunosti išceznuti, dok ce se izlazom na obilaznicu u smjeru Velog Vrha konacno spojiti Industrijska zona s ostatkom obilaznice. Time bi u potpunosti trebalo nestati gužvi u Vitasovicevoj i Mutvoranskoj ulici, koje su zadnjih mjeseci služile kao alternativni pravci i gdje su se dogadala najveca prometna zagušenja.

Posljednji, peti izlaz/ulaz novog rotora promjera 80 metara i vrijednog 50 milijuna kuna, onaj prema Šijani, odnosno Kauflandu, za promet bi se trebao otvoriti do 15. kolovoza iako iz Hrvatskih cesta vjeruju da bi se to moglo dogoditi i koji dan ranije. Iako kružni tok na ulazu u grad nije, dakle, zgotovljen, s obzirom da mu nedostaje peti izlaz, mjesec i pol nakon što im je to najavljeno Puljani ce konacno moci lakše do svojih odredišta.

Za pretpostaviti je da ce, kao i proteklog tjedna, s obzirom na neotvoreni peti izlaz rotora, najvece prometno opterecenje biti na Valturskoj i Ulici Jurja Žakna pa je poželjno, ako je to moguce, ove prometnice izbjegavati. (G. ROJNIC)


Podijeli: Facebook Twiter