Sutra osmo izdanje Seasplash platforme

Atheist Rap
Atheist Rap

Jake domaće DJ snage Pulap Reggae Station, Exotic Times i Arboretum Kolektiv, uz slobodan ulaz, nastupit će sutra, od 17 sati nadalje, u Titovom parku, poznatom okupljalištu pulske omladine. Ovi aktivni pulski crewovi reggae, dub, dubstep, dancehall, jungle i d’n’b izričaja nastupit će u okviru Showcasea i šire, 8. Seasplash platforme. Program Showcase, inače, zamišljen je kao platforma za mlade i neafirmirane DJ-e i izvođače, a u svojih prvih pet godina Showcase je, pored lokalnih, ugostio i eminentna inozemna imena.

Dva dana kasnije, u petak, 26. prosinca, u drugom dijelu Seasplash platforme, na Kaštelu će se, s početkom u 21 sat, također uz besplatan ulaz, održati punk rock koncert na kojem će nastupiti novosadski Atheist Rap, pulski Fakofbolan, riječki Jonathan, zagrebački Stonebride, pulski Dental Dam, rovinjski The Bills i pulska Fonjatura.

Domaćini Fakobolan nastupit će u sklopu koncertne turneje četvrtog albuma "...ako ne možeš napraviti sam bar pokvari drugome...", a u Pulu dolaze i Novosađani Atheist rap, čiji pankerski korijeni sežu u 80-te godine, svirat će i pjesme s posljednjeg albuma iz 2009. godine pod nazivom "Priče matorih pokvarenjaka".

Indie ton koncertu dat će zvuk perspektivnog riječkog benda Jonathan koji su nedavno objavili hvaljeni prvi album, a tu je i novopridruženi član kućne etikete PDV, zagrebački Stonebride s upravo objavljenim albumom "Heavy Envelope".

Budući da Seasplash platforma služi mladim neafirmiranim glazbenicima da pronađu svoj put do publike, ove godine priliku su dobila tri benda, svi redom iz Istre i svi redom pankeri. Radi se u Dental Damu i Fonjaturi iz Pule, mladcima koji daju novi šut pankerskoj sceni te The Bills iz Rovinja koji su ujedinili svoje glazbene afinitete još u 90-ima. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter