Sutra okupljanje nogometaša Istre 1961

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prošlogodišnji zimski prijelazni rok bio je najbericetniji u, slobodno bismo mogli reci, povijesti Istre 1961. U pulski su klub došli Alen Pamic i Sandi Križman, pridružio im se Stipe Bacelic Grgic i na krilima ove trojice, uz asistenciju ostatka momcadi, krenuo je proljetni uzlet "zeleno-žutih".

Realno gledano, nisu oni došli na "Drosinu" za ponudu od koje boli glava, niti zbog nekog slicnog razloga, vec iskljucivo stoga što je na klupi sjedio Igor Pamic, otac, odnosno ujak prve dvojice navedenih.

Nažalost, ovogodišnji zimski prijelazni rok nece biti ni na tragu lanjskog, prvenstveno stoga što je Paminju ponestalo uže rodbine koja se bavi "najvažnijom sporednom stvari na svijetu".

Srednjeg sina Zvonka u svoje je redove doveo Dinamo, dok je najmladi sin Toni još premlad, ali za par bi se godina i o njemu moglo razgovarati.

Upravo stoga, u Istri 1961 morali su se okrenuti tržištu gdje vladaju odredeni zakoni po kojima ispred sentimenta dolazi platežna moc, a u toj se kategoriji pulski prvoligaš ne može mjeriti s vecinom klubova iz elitnog hrvatskog razreda.

Shodno s time, u "zeleno-žuto" gnijezdo zasad je sletjela samo jedna lastavica, 19-godišnji Luka Hadžic, dojucerašnji veznjak Intera iz Zaprešica, koji se u ovom trenutku ne može smatrati pojacanjem, nego samo deckom koji obecava.

- Uz Hadžica, dogovorili smo i dolazak nekolicine igraca na probu - najavio je trener Istre 1961 Igor Pamic sutrašnji pocetak priprema za drugi dio sezone koji ce startati na "Drosini" u 15 sati.

- Iz Makedonije stiže jedan vezni igrac, dok iz Bosne i Hercegovine stižu veznjak i stoper. Trebao je stici i jedan mladi stoper iz beogradske Crvene Zvezde, ali u zadnji cas su mi javili da se ozbiljno razbolio i da nece moci igrati dva-tri mjeseca, pa je njegov angažman pao u vodu.

Sa stoperima ove sezone stvarno nemamo srece, jer nam je propao i vec dogovoreni dolazak na probu jednog igraca iz Slavonije. I on se takoder razbolio, da budem iskren nisam se tocno ni raspitivao što mu je, jedino što znam je da ni njega nece par mjeseci biti na terenu te je tako i njegov dolazak propao.

Što se tice napadaca iz Gane, njegov dolazak nisam ja dogovarao, ali po informacijama koje imam on bi takoder trebao doci, ako ne danas, onda ovih dana sigurno, dodaje Pamic.

Drugim rijecima, prvih dana priprema bi u "zeleno-žutoj" svlacionici mogla biti poprilicna gužva.

- Bit ce nas više od 30, što je i previše. Svi stari igraci bi se danas trebali pojaviti, nitko nije opravdao svoj nedolazak, a njima cemo prikljuciti i vec ranije najavljene juniore, kaže Pamic. (Ivica CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter