Sutra nastavak zamagljivanja protiv komaraca

Komarci se u povoljnim uvjetima mogu razviti i za desetak dana (arhiva)
Komarci se u povoljnim uvjetima mogu razviti i za desetak dana (arhiva)

Zavod za javno zdravstvo Istarske županije odaslao je obavijest da nastavljaju s tretmanima zamagljivanja protiv komaraca. Tako će sutra tretirati naselje Štinjan, 17. srpnja područja u Šijani, a u četvrtak, 18. srpnja, naselja Valdebek i Monte Magno, Busoler, Šikići i Škatari.

Sutra će se tretirati i naselja Raša, Koromačno i Viškovići (općina Raša), prekosutra Bale, Kukuletovica i Monfiorenzo (Grad Rovinj), a u petak, 19. srpnja, naselja Valbruna, Centiner, Lamanova (Grad Rovinj).

Djelatnici Zavoda zamagljivanje će obavljati u večernjim satima pa savjetuju stanovnicima da za to vrijeme zatvore prozore. Preporučuju im i da obrate pozornost na legla komaraca u neposrednoj blizini objekata u kojima žive. Za razvoj ličinki komaraca voda je nužna, primjerice ona koja zaostaje nakon zalijevanja ili u posudama u vrtu, automobilskim gumama, kadama, plovilima i slično. U uvjetima povišenih temperatura i desetak dana može biti dostatno da se razviju komarci, upozoravaju iz županijskog ZZJZ-a. (N. SOFTIĆ, S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter