Sutra na Forumu 10. rođendan The Night Expressa


Sutra s početkom u 21 sat na Forumu će svoj deseti rođendan proslaviti pulska grupa The Night Express. Prijateljima, fanovima i slučajnim prolaznicima poklonit će koncert koji najavljuju kao tehnički najzahtjevniji glazbeno-scenski projekt u dosadašnjem radu.

Bend je nastao iz entuzijazma petero prijatelja, a grupu danas čine Bogdan Fabris na vokalu, gitari i klavijaturama, Feđa Škoro na vokalu i gitari, Norman Brunjak na basu i vokalu, Loris Zupanc na bubnju te Zlatko Deltin na vokalu i klavijaturama. Početni repertoar se zasnivao na rocku i funku. Bez velikih očekivanja i za "svoj gušt", bend je vježbao i prvi put nastupio u žminjskom Orbanu u petak, 13. listopada 2006. i unatoč praznovjerju za ovaj bend je bio sretan dan. Uslijedili su novi koncerti, a energija članova vrlo je brzo prepoznata kod publike pa su proširili repertoar.

Nedugo nakon prvih nastupa Fabris izlazi iz benda, a četvorka koja ostaje udara čvrst temelj sljedeće četiri godine. Škoro zadnji put s bendom nastupa 2010. a na njegovo mjesto dolazi Dejan Damijanić nakon kojeg u bend ulaze Kristijan Prekalj na trubi i Zoran Vujić na saksofonu. Prekalj iz benda izlazi 2012., a na njegovo mjesto dolazi Loris Quargnal. Danas bend broji šest stalnih članova i održava 120 koncerata godišnje.

Početkom 2012. NEx je snimio i prvu autorsku skladbu "Do kraja života", za koju je i snimljen spot. Uslijedile su i autorske pjesme "Totalno ludilo" i "Ljubavi i pozitive", za koje su također snimljeni spotovi. Posebne simpatije publike doživjele su obrade pjesama Atomskog skloništa "Djevojka br. 8" te "Za tebe" KUD Idijota, za koje su dečki snimili i spotove. Najnoviji projekti su prepjevi Belanove pjesme "Sunny day" i "Ne moren bež nje" Alena Vitasovića.

Osim toga uspješno su prošli njihovi simpatični prepjevi na istarskom narječju svjetskih hitova, "Ai Se Eu Ti Pego" Michela Teloa nazvanog "Aj ča si reka?!", te PSY-ov "Gangnam style" pod nazivom "Molaj breka".

Godine 2014. u organizaciji članova NEx-a pazinski je Spomen dom ugostio RadioAktiv i S.A.R.S u sklopu 1st NEx Music Festivala. Na kraju večeri nastupili su sami dečki iz NEx-a, te cjelokupan nastup zabilježili na DVD-u, drugom po redu u karijeri.

Kako sami kažu, u ovih su deset godina prošli lijepih i manje lijepih trenutaka, dijelili binu s velikim imenima domaće i strane scene, gostovali na raznim manifestacijama u Sloveniji, Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj, Francuskoj i Grčkoj, ali nikad ne zaboravljaju otkud su krenuli. U glavama su još uvijek lokalni dečki koji su u povojima benda pratili Lidiju Percan i Vesnu Nežić Ružić, sa željom da zajedno proslave 50. rođendan benda kao što su to učinili Anelidi. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter