Sutra masovno gej ljubljenje pred katedralom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon jučerašnjeg vrhunca u sukobu Vlade i Crkve oko zdravstvenog odgoja, Crkvu je prozvalo i udruženje Zagreb Pride, i to zbog vrijeđanja i homofobije

- Proteklih mjesec dana Katolička crkva vodi homofobnu kampanju kakva se još nije mogla doživjeti u Hrvatskoj. Nas - lezbijke, gejeve, biseksualne i transrodne građane i građanke Hrvatske sustavno se demonizira, spominjanje našeg postojanja naziva se "razaranjem čovjeka", masovno se dijele leci u kojima se homoseksualnost proglašava protuprirodnom, Božić se pretvara u blagdan mržnje protiv LGBT osoba, biskupi čine sve što mogu da pogaze dostojanstvo lezbijki, gejeva, biseksualnih i transrodnih osoba koje žive u Hrvatskoj.

Vrhunac svega su skandalozne, uvredljive i mrziteljske izjave u kojima nas se optužuje da uništavamo Hrvatsku, čime se LGBT osobe želi još više poniziti i izolirati u društvu te izložiti progonu i nasilju", objavljeno je na stranicama Zagreb Pridea na Facebooku.
Naime, da bi ustali protiv "crkvene homofobije i transfobije, protiv govora mržnje i progona LGBT građana i građanki ove zemlje", u tom udruženju odlučili su organizirati prosvjed sutra u 15 sati ispred zagrebačke katedrale.
- Pokažimo da hrvatski lezbijke, gejevi, biseksualne i transrodne osobe, kao i naše obitelji, prijatelji/ce, susjedi/e i podržavatelji/ce, neće šutjeti i vječno podnositi najstrašnije uvrede i vođenje kampanje koja može uništiti mnoge živote, naročito mladih LGBT osoba.

Pokažimo da se umijemo dostojanstveno i ponosno suprotstaviti nastojanjima da se pogazi naše ljudsko dostojanstvo! Pokažimo da se ne plašimo braniti naša prava! Pokažimo da se ne plašimo napada! Pokažimo da mi volimo, a ne mrzimo! Dođite ljubiti bližnjeg svog pred katedralu zajedno sa Zagreb Prideom, piše u pozivu na prosvjed objavljenom na stranici Zagreb Pridea na Facebooku.

 (Tportal.hr)


Podijeli: Facebook Twiter