Sutra koncertno čitanje dramskog teksta


Ovog tjedna u Grožnjanu se održava Dramska kolonija koju organizira Hrvatski centar ITI u suradnji s Akademijom dramske umjetnosti u Zagrebu. Međunarodna dramska kolonija "Od teksta do predstave" kontinuirano se održava od 1999. godine, a predsjednica Hrvatskog centra ITI Željka Turčinović ističe da je program pokrenut s ciljem provjere i promocije inozemnih i domaćih tekstova u obliku scenskog čitanja koje ima ambijentalne značajke jer se uprizorenja događaju u živopisnim eksterijerima Grožnjana.

Ovogodišnja Dramska kolonija svoj program koncipirala je kao laboratorijski pristup rada na kratkim formama suvremenog hrvatskog dramskog pisma. Tako su za goste ovogodišnjeg programa pozvane studentice dramaturgije Nina Bajsić i Nikolina Rafaj koje su, pod mentorstvom renomiranog hrvatskog dramatičara Tomislava Zajca, zajednički napisale dramski tekst "Otvoreni poziv". U procesu rada sudjeluje redateljica Morana Novosel te glumci Lucija Alfier, Josipa Anković, Karlo Mlinar i Emir Mulalić, koji će zajedno s dramatičarkama raditi na pretvaranju literarnog teksta u kazališno izvođenje u obliku koncertnog čitanja. Producentica projekta je Nina Križan.

Koncertno čitanje dramskog teksta održat će se u subotu, 8. srpnja, u popodnevnim satima u prekrasnom grožnjanskom ambijentu. Ulaz na završnu prezentaciju radionice je besplatan. (D. P.)


Podijeli: Facebook Twiter