Sutra koncert otvaranja "Istra kroz vrijeme"

Arena International ima i bogat koncertni program (Arhiva)
Arena International ima i bogat koncertni program (Arhiva)

Ovogodišnje, 15. izdanje glazbenih radionica Arena International održat će se od 3. do 9. kolovoza u pulskoj Zajednici Talijana.

Mentori će biti priznati i poznati glazbeni pedagozi: za klavir Giorgio Lovato i Vladimir Mlinarić, za klavirski duo Leonardo Angelini i Tatiana Šverko, za orgulje Eugen Sagmeister, za violinu, komornu glazbu i orkestar Delio Malpera i Natalija Čabrunić Pfeifer, za violončelo Dubravka Jančić, za gitaru i komornu glazbu Žarko Ignjatović, a za flautu Romano Pucci, flautist milanskog Teatra alla Scala, koji je sudjelovao u radu ovih radionica i lani. Osnovama opere polaznike će podučavati Alessandro Svab, pjevanju i zborskom pjevanju Sabine Rossert-Koye i Orietta Šverko, a suvremenim medijima Edoardo Milani. Laura Mjeda Čuperjani vodit će radionicu skladanja, a korepetitori će biti Leonardo Angelini i Tatiana Šverko.

Arena International ima i bogat koncertni program. U srijedu, 3. kolovoza na programu je koncert otvaranja "Istra kroz vrijeme" koji će se održati u Zajednici Talijana u 20.30 sati. Nastupit će mladi pulski talentirani pijanist Marin Premate. U petak, 5. kolovoza u 20.30 sati u franjevačkom samostanu nastupaju mezzosopranistica Sofija Cingula, klaviristica Tatiana Šverko i orkestar Arene International. Dan kasnije, u subotu 6. kolovoza u podzemlju Arene u 21 sat je koncert "Il flauto magico", a nastupa Romano Pucci, flautist milanske Scale i rimske Opere, uz čembalista Edoarda Milanija.

U nedjelju, 7. u 21 sat u Zajednici Talijana nastupit će solisti i zbor akademije Sante Croce iz Trsta te orkestar Arene International, a za glasovirom Desiree Broggi. U tarskoj Zajednici Talijana 8. kolovoza u 20.30 sati održat će se program naslovljen "Film i glazba". Nastupit će sopranistica Sabine Rossert-Koye i pijanistica Tatiana Šverko. Završni koncert na programu je u Domu hrvatskih branitelja u utorak, 9. kolovoza u 20.30 sati, a sudjeluju studenti i profesori glazbenih radionica. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter