Sutra javno izlaganje prijedloga UPU-a Riva

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

U četvrtak, u 17.30 sati, u Komunalnoj palači u Puli održat će se javno izlaganje prijedloga ciljanih izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Pule (PPU), Generalnog urbanističkog plana Grada Pule (GUP), te prijedloga odluke o stavljanju izvan snage dijela Provedbenog urbanističkog plana Stari grad Pula (PUP Stari grad) i prijedloga Urbanističkog plana uređenja Riva (UPU Riva). Dio je to javne rasprave koja je započela u siječnju, i koje traju do 29. veljače (za PPU, GUP i PUP Stari grad), odnosno do 15. ožujka za UPU Riva.

Za vrijeme trajanja javne rasprave može se javni uvid obaviti u prostorijama Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu Grada Pule, Forum 2, I kat, svakim radnim danom od 9 do 15 sati. Uvid u planove i odluke moguć je i na službenoj web stranici Grada Pule - www.pula.hr, dok se primjedbe i prijedlozi mogu upisati u knjige primjedbi koje se nalaze uz izložene prijedloge, dati usmeno u zapisnik za vrijeme sutrašnjeg javnog izlaganja ili uputiti u pisanom obliku na adresu: Grad Pula, Upravni odjel za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu, Pula, Forum 2, odnosno u elektroničkom obliku na adresu: [email protected].

U ove izmjene najviših gradskih prostornih planova ide se zbog UPU-a Riva, čiji se izrađeni prijedlog temelji na elaboratu nacrta izrađivača Studija BF iz Zagreba, a čiji je rad proglašen najboljim na natječaju koji je Grad Pula, u suradnji s Društvom arhitekata Istre, raspisao za izradu idejnog uređenja pulske rive 2011. godine. Prema tom rješenju, riva bi se nasipala i popločala te sadržajno oplemenila i urbano opremila. Prema pojašnjenju gradske uprave, izrada UPU-a Riva temelj je uređenja nove rive i vraćanje grada moru, odnosno definiranja strategije razvoja ovoga područja uz jasno razrađene korake koji uključuju faze od ideje do realizacije.

"Oživljavanje zone, stvaranje novog urbanog identiteta, ponovna uspostava odnosa grada i mora, jedni su od ciljeva prijedloga UPU-a Riva, koji je u prošlosti prezentiran političkim strankama koje sastavljaju Gradsko vijeće, ali i ključnim gospodarskim čimbenicima i institucijama koje sudjeluju u procesu planiranja i uređivanja prostora", navode iz Grada Pule. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter