Sutra EP u boćanju: Hrvatska želi maksimum

Roland Marčelja, Ante Grančić, Gianfranco Santoro, Milan Celija (izbornik), nenad Tadić, Leo Brnić i Jure Maglić (J. PREKALJ)
Roland Marčelja, Ante Grančić, Gianfranco Santoro, Milan Celija (izbornik), nenad Tadić, Leo Brnić i Jure Maglić (J. PREKALJ)

Sutra poslijepodne u pazinskoj PEUB Zoni podiže se zastor 18. europske boćarske smotre, najznačajnijeg svjetskog boćarskog skupa ove godine, summit najboljih boćara Starog kontinenta kojem će Pazin po drugi put nakon 1989. godine biti domaćin.

Nešto više od 70 boćara iz 17 zemalja krenut će u šestodnevni lov na 24 medalje u šest disciplina, pojedinačno klasično, parovi, bližanje i izbijanje u krug, te brzinsko, štafetno i precizno izbijanje. Po šest zlatnih i srebrnih, te dvostruko više brončanih odličja podijelit će dužnosnici FIB-a u petak i subotu navečer kad su na rasporedu finalni susreti, s obzirom na to da se od 2008. i EP-a održanog u talijanskom Saviglianu više ne igraju susreti za treće mjesto, već brončane kolajne dobivaju poraženi polufinalisti.

Od te 24, šest medalja, najviše što mogu svojoj kolekciji žele dodati i hrvatski reprezentativci, njih šestorica, Gianfranco Santoro, Roland Marčelja, Jure Maglić, Nenad Tadić i Ante Grančić kojima je novi hrvatski izbornik Milan Celija ukazao povjerenje braniti boje naše zemlje na EP-u u Pazinu.

U svakom slučaju, ljubitelji boćanja, barem oni koji se budu uspjeli stisnuti na (pre)malom kapacitetu tribina pazinskih boćarskih borilišta, u predstojećih će šest dana doći na svoje. Imat će prigodu na djelu vidjeti najbolje svjetske boćarske majstore, ali i podržati hrvatske reprezentativce na putu do medalja kojima će podrška s tribina možda biti od presudnog značaja. (K. KLARIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter