Sutra dogovor ili štrajk od ponedjeljka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Proces koji je poceo štrajkom upozorenja djelatnika Cistoce pulske Herculanee 13. prosinca i završio 14. prosinca u 18 sati zbog neisplate božicnica nastavit ce se u ponedjeljak 21. prosinca ako se u cetvrtak ne dogovore predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulic i pulski gradonacelnik Boris Miletic. Najavljeno je to na konferenciji za novinare u srijedu na kojoj je Bulic štrajk upozorenja ocijenio uspješnim.

"Održan je sastanak izvršnih odbora poduzeca koja ce se pridružiti štrajku, a radi se o Pulaprometu i pulskoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi. Formirali smo štrajkaške odbore i sljedeci korak je da obavijestimo te poslodavce o štrajku solidarnosti koji pocinje u ponedjeljak u 4 sata ujutro za Herculaneu, u 5 sati za Pulapromet, a u 7 sati za vatrogasnu postrojbu i trajat ce do ispunjenja zahtjeva ili odluke odbora o prekidu štrajka", rekao je Bulic.

Buduci da, kako kaže, poslodavac nije preuzeo obvezu utvrditi popis poslova koji se ne smiju prekidati tijekom štrajka, to je ucinio štrajkaški odbor. Upitan što ce se dogoditi ako direktor Herculanee uvede radnu obavezu, na što je upucivao gradonacelnik, Bulic kaže da im radnu obvezu može uvesti premijerka, ali nikako direktor, niti gradonacelnik te da bi saborski zastupnik u tom dijelu morao poznavati zakon.


Podijeli: Facebook Twiter