Sutra će biti poznati najbolji u šest kategorija

(Arhiva)
(Arhiva)

Sutra u 13 sati u kinu Valli bit će dodijeljena ovogodišnja nagrada Istriana, koja je došla do svog devetog izdanja. Pokrovitelj je Istarska županija a inicijator novinar Daniele Sponza, a pojedinci i grupe nominirani su u šest kategorija i to gospodarstvo, znanost i obrazovanje, zdravstvo, sport, kultura te glazba. U glazbenom dijelu programa nastupit će buzetska pjevačica Ivana Majcan, a voditelji su Robert Ferlin i Jelena Vitasović.

Povjerenstvo za prijedlog osoba za godišnju nagradu Istriana za zdravstvo u sastavu doc. dr. Irena Hrstić (OB Pula), dr. Ante Ivančić (Istarski domovi zdravlja), dr. Srđan Jerković (Zavod za hitnu medicinu Istarske županije), dr. Aleksandar Stojanović (Zavod za javno zdravstvo Istarske županije) i dr. Marinko Rade iz rovinjske Bolnice za ortopediju i rehabilitaciju "Prim. dr. Martin Horvat" ove su godine odlučili nominirati pojedince različitog profila zanimanja koji rade unutar zdravstvenog sustava. Nominirani su dr. medicine Gordana Antić iz Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije, mag. nutricionist Vedrana Fontana, mr. Nediljko Landeka, dipl. sanit. ing iz Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, dr. med. u mirovini Irenko Srdoč (Istarski domovi zdravlja) te medicinska sestra Nevenka Zgrabljić iz Bolnice za ortopediju i rehabilitaciju "Prim. dr. Martin Horvat".

U kategoriji Znanosti, odgoj i obrazovanje imenovani su prof. dr. sc. Lorena Mošnja Škare, predložena od Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i prof. psihologije Marija Ivić Kačan, a nju je predložila Hrvatska udruga ravnatelja osnovnih škola, Ogranak Istarske županije te Branimir Ružojčić, profesor visoke škole u trajnom zvanju.

U kategoriji Gospodarstvo, nominirani su Roberto Fattori (Vision d.o.o. i FA.IS.A. d.o.o. Novigrad) te Branko Kovačić (Istrakop d.o.o. i Aqua Park d.o.o. Poreč).

Što se tiče kulture, nominirane su etnologinja i indologinja Tamara Nikolić Đerić, kustosica Etnografskog muzeja Istre, Evelina Rudan, autorica knjige "Vile s Učke: žanr, kontekst, izvedba i nadnaravna bića predaje" te Samanta Stell, poznata flautistica.

U kategoriji Glazba nominirani su Miron Hauser, Tatjana Merkl, Alen i Nenad Sinkauz i Branko Sterpin.

Što se tiče kategorije Sporta nominirani su poznati vaterpolist Damir Burić, Giovanni Cernogoraz (streljaštvo) i Mikela Ristoski (sport osoba s invaliditetom).

Pokrovitelj svečanosti dodjele Istriane je Istarska županija i svi istarski gradovi, a generalni sponzor Istarska kreditna banka Umag. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter