Sutra 11. Histria oldtimer rally


Sutra, u nedjelju, u južnoj Istri održat će se 11. Histria oldtimer rally ukupne dužine 146 kilometara. Novina ovogodišnjeg izdanja je to što će se istovremeno održati i prvo obnovljeno izdanje istarskog rallyja na kojem mogu sudjelovati i vozila proizvedena nakon 1986. godine, odnosno ona koja ne spadaju u skupinu oldtimeri. Posljednji put je takav rally, za vozila mlađa od 30 godina, u Istri održan krajem 70-ih godina prošlog stoljeća. Vozila će u nedjelju biti podijeljena u osam kategorija, ovisno o godištu proizvodnje i tipu: automobil, motocikl i vespa. Rečeno je to na konferenciji za novinare održanoj u sjedištu pulskog Auto kluba Pula-Rovinj. Program ovogodišnjeg rallyja iznijeli su Boris Jurevini, Ljubomir Cerovac i Marčelo Mohorović. Naveli su kako očekuju više od 50 vozila, a dolazak su im najavili vozači iz Italije, Slovenije i mnogih krajeva Hrvatske.

Okupljanje počinje u devet sati na Narodnom trgu u Vodnjanu. U 10.30 sati je polazak za Svetvinčenat gdje će se održati prvi test preciznosti. Odatle će oko 11.15 sati krenuti za Barban, a potom oko 11.50 sati za Labin. Sudionike rallyja u Labinu očekuje ručak, a razgledavanje vozila bit će moguće u starom gradu. U 13 sati kreće najduža ruta, dugačka 46 kilometara koja putem Vozilića i Pazina dovodi motorizirane sudionike u Sv. Petar u Šumi oko 14 sati. Nakon 15 minuta pauze nastavljaju put Limskog kanala, cestom Tinjan-Baderna-Sv. Lovreč-Gradina. Oko 15.15 sati kreće zadnja ruta, od Limskog kanala do Rovinja gdje se dolazak prvih natjecatelja očekuje oko 15.40. Na Trgu Maršala Tita održat će se drugi ispit spretnosti.

Organizator rallya je Auto klub Pula-Rovinj, HAK, Oldtimer klub Histria iz Pule i Moto klub Vespa klub Istra. Pokrovitelji su istarski Gradovi i Općine u kojima će biti kontrolne točke te HEP i Motortech Consulting. (P. G.)


Podijeli: Facebook Twiter