Sutlic: Ostavku ne dam, žrtva sam zavjere

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Glavni ravnatelj HRT-a Vanja Sutlic obratio se danas javnosti i kazao da je on žrtva zavjere te je porucio da ostavku ne misli dati. Potvrdio je da je zbog teške klevete prijavio cetvero novinara koji tvrde da je Ivanu Dragicevic Velickovic nazvao cetnickom kurvetinom.

- Jasno i glasno moram reci da su objede vezane uz moju tobožnju izjavu vezanu uz kolegicu Ivanu Dragicevic Velickovic potpuna laž, kazao je Sutlic. Zatim je rekao da mu je iskreno žao kolegice Dragicevic Velickovic i njene obitelji jer je ona, kako je rekao, druga žrtva ove zavjere. No, sekundu poslije Sutlic priznaje da je prije 20 mjeseci, kada se održavala humanitarna akcija Trudionica, bio protiv gostovanja Dragicevic Velickovic u humanitarnoj emisiji.

- Jedina je istina da sam sugerirao da Dragicevic Velickovic ne nastupi na humanitarnoj akciji HRT-a, jer je petnaestak dana ranije bila disciplinski kažnjena temeljem nalaza Etickog povjerenstva jer je svojim postupkom nanijela štetu ugledu HRT-a i svojim kolegama. Unatoc tome, urednici emisije su odlucili drugacije i ona je nastupila, što sam ocijenio namjernim omalovažavanjem vodstva HRT-a, kazao je Sutlic.Rekao je Sutlic da zna da imamo situaciju «rijec protiv rijeci», ali i istaknuo da je zacudujuce je da su novinari punih 20 mjeseci o tome šutjeli da bi lansirali informaciju u njima odgovarajucem trenutku.

- Zapravo je pravi zlocin da cetvero novinara, cija je dužnost izvještavati javnost pravodobno i istinito i u skladu s najvišim društvenim vrijednostima, 20 mjeseci uskracuju informaciju hrvatskoj javnosti da HRT vodi navodni šovinist, porucuje Sutlic.

- Teško je kada se covjek nade u ovakvoj situaciji. Možda bi se netko slabiji u ovom trenutku slomio i povukao. Ali ovo meni daje dodatni motiv da pošteno i profesionalno te još odlucnije nastavim raditi ovaj teški posao, zakljucio je Sutlic. Na upit ocekuje li da ce Programsko vijece HRT-a pokrenuti postupak njegova opoziva Sutlic je kazao da ne vidi za to nijedan jedini razlog. Zamoljen za komentar da je predsjednik Mesic nedavno prakticki priznao da je Sutlicevo imenovanje politicka odluka, kazao je da nije cuo Mesicevu izjavu.

- Ali, ako je sugerirao da je on mene doveo ovamo, onda mislim da nisam prekršio zakon ja nego on. Ušao je u zabranjenu sferu, nedopustivu za politicare, kazao je Sutlic.


Podijeli: Facebook Twiter