Susreti na dragom kamenu: O vezama Pule i mora

Leonid Zuban, Armando Debeljuh, Marijan Kostešić (Z. ANGELESKI)
Leonid Zuban, Armando Debeljuh, Marijan Kostešić (Z. ANGELESKI)

"Grad i kako ga narisati" naziv je teme predstojećih 38. susreta na dragom kamenu koji će se u petak u 10 sati otvoriti velikim okruglim stolom u pulskom MMC-u Luka, da bi se tjedan dana kasnije u Raklju, 14. prosinca u podne, zaključio tradicionalnom dodjelom nagrade za rukopis "Mate Balota".

U petak će o vezama Pule i mora govoriti dr. Klara Buršić Matijašić; prof. dr. Miroslav Bertoša, dr. Davor Mandić, Milan Rakovac i Dragutin Lucić, dok će u stručnom, urbanističkom dijelu o starim, ali i novim vizurama Pule govoriti dr. Attilio Krizmanić, arh. Nenad Novković, arh. Helena Sterpin u ime Pulske grupe, te dobitnici natječaja za projekt nove pulske Rive Zoran Boševski i Boris Fiolić.

Temu stručnog, urbanističko-arhitektonskog, ali i povijesnog te aktualnog društvenog promišljanja Pule potaknule su ove godine kapitalne investicije na pulskoj rivi, kao i već okončan natječaj i odabran projekt nove rive, pojasnio je predsjednik udruge "Susreti na dragom kamenu" Armando Debeljuh u MMC-u Luka. Novinarima se obratio zajedno s domaćinom Susreta, načelnikom općine Marčana Marijanom Kostešićem, predsjednikom Društva arhitekata Istre Leonidom Zubanom te predsjednikom rakljanskog KUD-a "Mate Balota" Josipom Percanom.

Ovaj je skup, nadovezao se Leonid Zuban, prilika da se o Puli promišlja sa šireg spektra, a ne samo stručnog, čime će se moći iskazati i šire društvene potrebe i ciljevi. Organizatori Susreta na dragom kamenu, osim istoimene udruge, su Općina Marčana i Društvo arhitekata Istre, dok je suorganizator literarne nagrade "Mate Balota" Gradska knjižnica i čitaonica Pula. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter