Susret žena na granici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Žene iz Hrvatske, Slovenije i Italije, clanice udruge Žene Europe/Donne d' Europa na cijem je celu bujska dogradonacelnica Marianna Jelicich Buic, susrele su se u cast Dana žena na granicnom prijelazu Kaštel, te razmijenile geste mira i cvijece. Radi se o tradicionalnom susretu koji se dogodio 20. godinu za redom, a sve je pocelo na bivšem granicnom prijelazu Škofije.

Na susretu su bile žene iz Buja i Novigrada, clanice i predstavnice gradskih ustanova, udruga, politickih stranaka i institucija poput Grada, Crvenog križa, vrtica, s njima je bila i dužupanica i predsjednica Skupštine udruge Žene Europe Viviana Benussi, te talijanske i slovenske aktivistice, novinarke i clanice raznih udruga. Nakon granice otišle su u bujsku Zajednicu Talijana, gdje su održale godišnju skupštinu svoje udruge.

Predsjednica Jelicich Buic najavila je usvajanje programa za ovu godinu tijekom koje planiraju organizirati sastanak saborskih zastupnica iz sve tri države koje ce raspravljati o zakonima, ženskim pitanjima, sudjelovanju žena u politici i svakodnevnici i drugim njima bitnim temama. Kane održati i nekoliko radionica za osposobljavanje žena za nova zanimanja, organizirati konferencije o ženskom poduzetništvu, uskladivanju obaveza žena s tempom života i nasilju nad ženama, kao i uclaniti predstavnice novih udruga i institucija. (Napisala i snimila T. KOCIJANCIC)


Podijeli: Facebook Twiter