Susret zaljubljenika u lijepu pjesmu

Alan Poropat s natjecateljima (D. TUMPIĆ)
Alan Poropat s natjecateljima (D. TUMPIĆ)

U velikoj koncertnoj dvorani Spomen doma održan je 16. festival mladih pjevača "All you need is love", na kojem je ove godine nastupilo 20 talentiranih pjevača iz raznih krajeva Istre. Ono što je okarakteriziralo ovogodišnji festival je, kako je najavljujući program rekao Alan Poropat, veliki broj debitanata - naših malih zvjezdica koje traže svoj bljesak na prostranom estradnom nebu, no do njega je dalek i mukotrpan put. Uostalom nije sve u tom blještavom zvjezdanom nebu koliko u dobroj zabavi, a nje u Spomen domu sinoć nije nedostajalo.

Za dobar ugođaj i fantastičnu zabavu publike, ali i onih na pozornici pobrinuli su se Pučko otvoreno učilište u Pazinu, Udruga Mali veliki mikrofon iz Buzeta, koji su pod pokroviteljstvom Istarske županije upriličili još jednu lijepu i zabavnu večer. U zabavi je proteklo i natjecanje, jer ipak je to festival, a žiri u sastavu Ines Prajo i Arijana Kunštek odlučile su prvu nagradu dodijeliti Cristini Lubiana iz Vižinade za izvedbu pjesme "Ti sento". Drugu nagradu podijelile su Dorotea Živolić iz Poreča za izvedbu "New York" i Eria Bassani iz Labina za pjesmu "Crazy". Treću su nagradu podijelile Nina Fakin iz Pazina za "From this moment", koja je dobila i nagradu publike, te Gianluca Prelogar iz Savudrije za "La nostra favola".

Nagradu za najboljeg debitanta osvojila je Romina Peti iz Labin s pjesmom "Spacman", a za najbolji scenski nastup nagrada je pripala kvaretu Sara, Elena, Malani & Luca koji su otpjevali "Let it go". Uz njih nastupili su Klara Havić iz Buzeta, David Rabar iz Gologorice, Antea Hrelja iz Žminja, Veronika Balidini iz Vižinade, Niciole Živolić iz Poreča, Klaudia Hil iz Pićna, Ana Marija Klarić iz Buzeta, Sara Tupci iz Pazina, Kristijan Šćulac iz Buzeta, Alessia Stelko iz Buzeta, Valnea Bulić iz Svete Katarine, Marina Žužić iz Tara i Donat Gnjatović iz Umaga. U show programu nastupili su Gianluca Draguzet, Eleonora Dobrović, Luka Brgić, Antonio Krištofić i Antonela Doko, sve pjevači koji su se već okušali na brojnim pozornicama diljem Istre s mikrofonom u ruci namijenjenim ponajprije mladim pjevačima.

Ustrajnošću Alana Poropata i njegove udruge Mali veliki mikorfon u velikoj koncertnoj dvorani Spomen doma održana je koncertna večer koja će mnogima ostati u lijepom sjećanju. Cijela je dvorana odzvanjala pozitivnim vibracijama, a razdragana je publika sve izvođače ispratila srdačnim aplauzom s ponekim uvjerenjem da se među ovim malim pjevačima kriju budući veliki izvođači. Nekada su tako nastupali i Gianluca Draguzet, Josipa Jerković, Lana Končarević, Toni Šimoniović, Mateo Pilat i Erika Bele koju su za kraj s Alanom Poropatom dušom festivala "All you need is love" otpjevali "Moj svijet" i tako na veličanstven način zaključili još jedan lijep glazbeni događaj i susret svih koji uživaju u lijepim pjesmama. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter