Susret vozaca i ljubitelja Vespi 19. lipnja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vespa - kraljica motocikala nova je buzetska manifestacija koja ce na starogradskom Trgu vela šterna okupiti brojne vozace iz cijele regije. Susret vozaca i ljubitelja Vespi u Buzetu održat ce se 19. lipnja. U sklopu susreta izložit ce se novi primjerci Vespi, održati brdska utrka Alpe Adria kupa 200 metara - ispit ubrzanja, izložba Vespi svih generacija, izbor najatraktivnije Vespe, izbor naj-vozacice, najmladeg i najstarijeg ucesnika te proglasiti pobjednika prvog medunarodnog Alpe Adria kupa - Vespa championshipa koji starta u Kopru.

- Vespa! To je ime. U fazi projektiranja nazvali su je radnim nazivom Paperino. Kada je Enrico Piaggio ugledao gotov model koji mu je Corradino D' Ascanio pokazao nakon što je po njegovoj želji izvršio neke preinake, uzviknuo je: "Lijepo, lici na osu!" (talijanski vespa). Ostalo je povijest, porucio je na preksinocnjoj konferenciji za novinare Robert Marušic, direktor Radio Zone, koja uz pomoc Mjesnog odbora Stari grad, priprema Vespa bar, glazbeni vremeplov od nastanka Vespi do današnjih dana i još puno drugih iznenadenja.

Podršku projektu, koji ce biti realiziran u suradnji s Vespa klubom Istra i nacionalnim savezom udruga i vespista Vespa Klub Hrvatske iz Medulina, daju Grad Buzet, Turisticka zajednica, hotel Vela vrata, restoran Stara oštarija i drugi sponzori, a nova manifestacija, naglasio je Marušic, niti jednom kunom nece teretiti gradski proracun.

Predsjednik Vespa kluba Istra i nacionalnog saveza udruga i vespista Vespa klub Hrvatske Boris Jurevini naglasio je da im je želja Buzet, koji je blizu Sloveniji i Italiji, što aktivnije ukljuciti u Alpe Adria Kup i "vespizam". O aktivnostima Vespa kluba Istra govorio je i tajnik Ivan Rabar.

Gradonacelnik Valter Flego takoder se može uvrstiti u redove vespista. Upravo su mu Vespu roditelji kupili kao nagradu za uspješan završetak srednje škole. Grad, rekao je, podržava novi projekt tim više što se susret vozaca i ljubitelja Vespi u Buzetu uklapa u viziju revitalizacije starogradske jezgre, atraktivnim sadržajima. Na Veloj šterni predstavljena je obnovljena Vespa iz 1958. godine u vlasništvu Buzecana Edvina Prodana.


Podijeli: Facebook Twiter