Susret vespista u Buzetu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Šezdesetak kilometara na Vespi iz 1955. sa svojom je suputnicom prevalio Roberto Grubisa iz Trsta da bi sudjelovao na ovogodišnjem, drugom po redu susretu vozaca i ljubitelja vespi koji je pod nazivom "Vespa, kraljica motocikala" održan na jednom od najljepših istarskih trgova, starogradskoj Veloj šterni u Buzetu. Njegova je vespa ujedno proglašena najstarijim vozilom susreta, a titulu najljepše dobila je Vespa Lambretta ?ina Percana iz Vespa kluba Istra.

Susret vespista, ujedno i Vespa Alpe Adria kup, okupio je tridesetak vozaca najpopularnijih motocikla svih vremena iz Hrvatske, Slovenije i Italije, manje od ocekivanog zbog nestabilnih vremenskih prilika. Zbog jake kiše iz Ljubljane je, primjerice, došao tek jedan vespist. No, oni koji su, poput Darka Rudija iz Trsta, odlucili doci u Buzet, nisu požalili.



Prvu ovosezonsku brdsku utrku odvozilo je trinaest vespista. Natjecatelji su startali u podnožju starog grada na sjevernom ulazu kod klaonice. Stazu dugu tristotinjak metara u dvije je vožnje trebalo proci u što kracem vremenu.

U kategoriji do 76 kubika, prvi je bio Dragan Petrovic, drugi Florijan Cindric, a treci Guerrino Delton, svi iz VK Istra. U kategoriji Small frame - male karoserije na prvo se mjesto plasirao David Jurevini iz VK Medulin, na drugo Denis Millo iz VK Istra i trece Alessio Rutigliano, takoder iz VK Istra. U kategoriji P i PX do 226 kubicnih centimetara, prvi je bio Matteo Bettoso (Gatti Randagi Trieste), drugi Boris Jurevini (VK Istra) te treci Saša Bitterman (AMK Opatija). (G. CALIC ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter