Susret umjetnika uz Dragonju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bujsko Pucko otvoreno ucilište po cetvrti put okuplja grupu umjetnika iz Hrvatske, Slovenije i Italije u likovnoj koloniji znakovita naziva - Susreti uz Dragonju. Pozivu su se ove godine odazvali Sergej Glinkov, Klavdia Marušic, Andrea Verdelago, Fulvia Žudic, Janez Matelic, Rajko Apolonio, Martina Žerjal, Silvia Cindric, Amina Konate Visintin, Zdravko Milic, Nataša Bezic, Rony Jušic, Mario Santrac, Marino Jugovac i Mladen Milotic.

Umjetnicko druženje pocinje u petak, 23. listopada, u 17 sati, a sudionici ce u Momjanu i okolici stvarati sve do nedjelje ujutro. Sutra ce obici kulturne znamenitosti Bujštine, u 16.30 sati ce se u mjestu Gomila susresti s kolegama koji sudjeluju u medunarodnoj kiparskoj radionici "Kornarija" predvodenoj Burhanom Hadžialjevicem, dok je u 19 u Momjanu predviden okrugli stol na temu "Teritorij kao umjetnicko djelo – intervencije u prostoru".

Ucilište na celu s v. d. ravnateljice Milankom Maric organiziralo je susrete uz potporu Istarske županije, Grada Buja, bujske Zajednice Talijana i Turisticke zajednice. Ono ce prirediti i izložbu radova koji ce nastati tijekom vikenda, i to vec pocetkom iduceg mjeseca.


Podijeli: Facebook Twiter