Susret samoukih svirača tradicijske glazbe

Mladi gunjci Vrhuvštine
Mladi gunjci Vrhuvštine

Tradicijski pučki sajam Petrovu u Marčenegli obilježavaju višednevnim sportskim i zabavnim sadržajima, a šestu godinu za redom održan je i "Susret mužikanta Vrhuvštine", koji je okupio pedesetak izvođača, većinom samoukih svirača s područja Mjesnog odbora Vrh, među kojima i petnaestak gostujućih glazbenika iz okolnih krajeva, s Buzeštine i Slovenskog primorja.

Najmlađi sudionik susreta bio je 10-godišnji Toni Jermaniš iz Kijeke koji svira harmoniku tek pola godine, a najstariji, ujedno i redovan sudionik svih dosadašnjih susreta 84-godišnji Josip (Bepo) Šćulac iz Šćulci. Nastupila je i vokalna skupina Vetta iz Vrha te mlada pjesnikinja iz Medveja Martina Černeka. Gostovao je i Ivan Ivančić iz Izole, rodom iz Senja, koji na Petrovu ima rođendan pa ga svake godine ovdje i proslavi. Nastupili su gosti iz KUD-a Barban te Šugo bend iz Buzeta.

Uz nastupe tradicijskih svirača, pučki sajam Petrova u Marčenegli prilika je za uživanje u tradicionalnim sportovima. Danas se održava turnir u briškuli i trešeti te u mori, a sutra je lovačko natjecanje u gađanju glinenih golubova, turnir u pljočkanju, enduro utrka te plesna zabava uz bend Proleteri od 21 sat. Petrovu uz organizaciju brojnih sponzora organiziraju mladi Marčenegle. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter