Susret prijateljstva u Puli

Kuglanju i boćanje razvija motoriku (N. SOFTIĆ)
Kuglanju i boćanje razvija motoriku (N. SOFTIĆ)

U Domu sportova Mate Parlov danas je održan prvi dio 10. sportsko – rekreativnog i kulturnog susreta osoba s intelektualnim teškoćama iz cijele Hrvatske koji je organizirala pulska Udruga roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju, a u suradnji s Dnevnim centrom za radnu terapiju i rehabilitaciju. Danas je održano natjecanje u kuglanju i boćanju, a za sutra je u hotelu Plaza Histria predviđeno svečano otvorenje 10. Susreta prijateljstva uz dramski, glazbeni, plesni i recitatorski program udruga, ustanova, škola i vrtića.

Natjecanju u kuglanju i boćanju odazvalo se 50-ak natjecatelja u 14 timova - šest timova po tri natjecatelja u boćanju te osam timova po tri natjecatelja u kuglanju. Bilo je ondje prave sportske borbe pa ljutnja zbog lošeg rezultata nije bila rijetkost.

- Naši članovi su vrlo predani i ozbiljno pristupaju natjecanju. Nije rijetkost da se ljute ako nisu ostvarili dobar rezultat, no to je pozitivna sportska ljutnja. Također, takvo natjecanje odlično je za motoriku, samokoncentraciju, a vrlo je dobro i za socijalizaciju naših članova, rekla nam je Petra Kostešić, viši fizioterapeut i voditeljica sportskih natjecanja. Dodala je da su vrlo zadovoljni odazivom jer su došli članovi udruga iz cijele Hrvatske. Ovogodišnja novost je natjecanje u boćanju jer se prethodnih godina natjecalo samo u kuglanju, a sve to moraju zahvaliti Uljanik Standardu. Najbolji tim u boćanju činili su korisnici Centra za rehabilitaciju Rijeka, drugo mjesto pripalo je natjecateljima Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, a treće timu pulskog Dnevnog centra za radnu terapiju i rehabilitaciju. U natjecanju u kuglanju u pojedinačnoj kategoriji prvo mjesto je osvojio Ivica Pleslić iz Udruge roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju Istarske županije, drugi je bio Marino Kramar iz pulskog centra za radnu terapiju i rehabilitaciju, a treće mjesto je osvojio Milivoj Šepić iz Centra za rehabilitaciju Rijeka. U ekipnom natjecanju u kuglanju najbolji su bili Puljani iz Dnevnog centra, drugo mjesto su podijelili pulska udruga i Centar za rehabilitaciju Rijeka, a treće mjesto je pripalo timu iz Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter