Susret mlađahnih gradonačelnika u Rovinju

Rovinjski 'mali gradonačelnik' Maurizio Ivetić u društvu malih rovinjskih vijećnika (N. O. R.)
Rovinjski 'mali gradonačelnik' Maurizio Ivetić u društvu malih rovinjskih vijećnika (N. O. R.)

Tijekom vikenda Rovinj je bio domaćin 9. susreta dječjih gradskih vijeća Hrvatske, na kojem su sudjelovali predstavnici 16 gradova i općina - Čakovca, Koprivnice, Križa, Kutine, Nove Gradiške, Ogulina, Opatije, Preloga, Pule, Siska, Šibenika, Tuhelja, Varaždina, Velike Gorice, Zaboka i Rovinja.

Svečano otvorenje susreta upriličeno je u Multimedijalnom  centru, gdje su rovinjski domaćini (učenici sve triju osnovnih škola i članovi Zajednice Talijana Rovinj) za svoje vršnjake te potpomognuti mentorima i učiteljima, organizirali glazbeno-scensko-recitatorsku dobrodošlicu. Dvorani punoj mladih ljudi obratio se i rovinjski gradonačelnik Giovanni Sponza, kazavši im da su oni ulog u našu bolju i svijetlu budućnost.

- Još prije tri godine Rovinj se odlučio kandidirati za status  Grada prijatelja djece. U to su ime u osnovnim školama provedeni izbori za 19 malih vijećnika koji su već realizirali nekoliko projekata uz pomoć mentorica Romine Curto i Dejane Tavas, podsjetio je Sponza, te izrazio dobrodošlicu i zahvalnost što ju upravo Rovinj izabran za domaćina 9. susreta.

U poslijepodnevnim satima u Talijanskoj osnovnoj školi "Bernadro Benussi" organizirane su radionice na temu "Aktivna dječja participacija u lokalnoj zajednici - osnaživanje djece u dječjim vijećima".

Inače, 9. susret dječjih gradskih vijeća Hrvatske organizirao je Savez društva Naša djeca Hrvatske i Grad Rovinj uz financijsku potporu Ministarstva socijalne politike i mladih. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter