Susret Kluba umirovljenika bolnice i Doma zdravlja

Bivši i sadašnji ravnatelji pulske bolnice na svečanosti (S. Z. T.)
Bivši i sadašnji ravnatelji pulske bolnice na svečanosti (S. Z. T.)

U nazočnosti velikog broja članova i uzvanika danas je u hotelu Riviera održan predblagdanski susret Kluba umirovljenika Opće bolnice i Doma zdravlja Pula, a ujedno je to bila prigoda da se proslavi 30. godina obilježavanja Dana Medicinskog centra Pula, koji je proglašen 17. prosinca 1982. godine, te 50. godišnjica tog centra (koji je prestao postojati 1994. godine razdvajanjem na Opću bolnicu i Dom zdravlja).

Na svečanosti su bili sadašnji ravnatelj bolnice dr. Lems Jerin i glavna sestra Mira Benčić te predstavnica Doma zdravlja, glavna sestra Davorka Rakić.

Među gostima su bili i bivši ravnatelji Medicinskog centra dr. Ante Mihovilović, dr. Ivo Borovečki i dr. Sergio Premate.

Kako je rekla predsjednica Kluba Mirjana Bartolić, Medicinski centar osnovan je 1962. godine spajanjem svih zdravstvenih ustanova, pa čak i Istarskih toplica, koje su bile odjel za rehabilitaciju, a ravnatelj mu je tada bio dr. Nevenko Reif.

Godine 1982. utvrđeno je da će se Dan centra slaviti 17. prosinca i tada je 400 zaslužnih djelatnika dobilo sat s posvetom, a mnogi su se i jučer prisjetili da im još uvijek radi.

- Iako smo nekada imali i do stotinu članova, nastojat ćemo opet poraditi na članstvu, a mi stalno i zovemo nove umirovljenike da nam se pridruže.

No, opća situacija je dosta loša pa ljudi nemaju previše volje uključivati se u klubove i udruge. Opstaju stoga samo one koje su od općeg interesa za zajednicu.

No, kao članovi SUH-a možemo reći da u Istri taj sindikat ima čak 42 posto ukupnog članstva. Moram također reći da smo izabrali novo predsjedništvo, koje će sada, između ostalih, imati zadatak organizirati brojne izlete, što članstvo ističe kao prioritet, te posjećivati starije i bolesne članove, rekla je Bartolić.

Rezimirala je da problema ima napretek, da je starije populacije sve više, a da su izdvajanja sve manja. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter