Susret generacija: Počelo zagrijavanje za jubilarku

Starije generacije nisu se zaboravile zabavljati uz dobru glazbu (D. ŠTIFANIĆ)
Starije generacije nisu se zaboravile zabavljati uz dobru glazbu (D. ŠTIFANIĆ)

Ljetni Susret generacija koji se u subotu održao u Klubu Uljanik svojevrsni je uvod u proslavu desetogodišnjice ovakvih večeri na kojem se okupljaju posjetitelji kluba bez obzira na godine.

U rujnu se, naime, priprema velika zabava za sve one koji su ovaj kultni pulski klub pohodili 60-ih, 70-ih, 80-ih, 90-ih ili kasnije, a prikupljaju se i fotografije iz tog doba, na kojem su snimljena društva tijekom noćnih izlazaka u Puli, neovisno o kojem se klubu ili diskoteci radi. Najbolja fotografija na retrospektivnoj izložbi o izlascima i zabavi u Puli po izboru publike donijet će i vrijednu nagradu.

Dobar odaziv publike i prepuni podiji u subotu garantiraju i dobru zabavu na jesen. Iako starije generacije pamte da je nekada Uljanik radio petkom do 23.30, a subotom do ponoći, kada ih je ispraćala nezaobilazna "Riders On The Storm" za kraj, ove se subote u to doba klub tek počeo puniti. To je, dakako, već dugogodišnja navada mlađih generacija pa su oko ponoći tri DJ-a tek počeli zagrijavati atmosferu mnogim znanim pjesmama koje su obilježile posljednja tri, četiri desetljeća pop i rock glazbe.

Na šanku je muziku puštao DJ Giuli, koji je "zanat" počeo tesati sredinom 80-ih u diskoklubu Zajednice Talijana u Galižani, dok je u velikoj sali ritam određivao DJ Redžo, znan najviše po glazbenom repertoaru iz Hotela Pule. Na terasi se za DJ pultom našao Mišo Tikvicki, čovjek koji je 80-ih na Radio Puli snimao demo snimke starih bendova poput KUD Idijota ili 052.

- Puštat ću danas sve, od 60-ih do 90-ih. Ma, puštam ja muziku i iz 2000-ih, nema veze, samo da je dobro. A najbolju atmosferu napravimo s domaćom muzikom, nostalgičnom, kaže nam ukratko Mišo dok mu za pultom curi vječna "La Bamba". (Z. STRAHINJA)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD PONEDJELJKA


Podijeli: Facebook Twiter