Susret Garija Cappellija i Garryja Kasparova

Građani svojim idejama, sugestijama i mišljenjima mogu doprinijeti uređenju kružnog toka u Šijani (M. ANGELINI)
Građani svojim idejama, sugestijama i mišljenjima mogu doprinijeti uređenju kružnog toka u Šijani (M. ANGELINI)

Ministar turizma Gari Cappelli susreo se danas sa svjetski poznatim šahovskim velemajstorom i bivšim svjetskim prvakom Garryjem Kasparovom uoči tradicionalne božićne šahovske simultanke u kojoj će odmjeriti snage istovremeno s 20 natjecatelja. Razgovarali su o podršci Ministarstva turizma organizaciji nekoliko velikih svjetskih šahovskih turnira u Hrvatskoj koje u postsezoni organizira Fond Garry Kasparov Adriatik, ogranak Kasparovljeve američke šahovske fondacije.

- Zadovoljstvo mi je svojim imenom promovirati Hrvatsku u koju dolazim duže od 25 godina, istaknuo je Kasparov koji je 2014. godine dobio hrvatsko državljanstvo te je i danas najveći šahovski brend koji samo na Twitteru okuplja više od 404.000 sljedbenika. "Cilj hrvatskog turizma je razvijati cjelogodišnji turizam, kontinuirano raditi svih dvanaest mjeseci na razvoju usluga, ponuda i dodatnih atrakcija kojima možemo privući nove turiste i zadržati postojeće", rekao je ministar Cappelli.

Najveći broj sportskih manifestacija u Hrvatskoj održava se izvan glavne turističke sezone i ove godine u odnosu na lani, bilježe rast od 24 posto u noćenjima u predsezoni i sedam posto u postsezoni. Šah u svijetu igra oko 600 milijuna ljudi. Od Šahovske olimpijade 1950., Hrvatska je bila domaćin nekoliko stotina međunarodnih natjecanja. (D. P.)


Podijeli: Facebook Twiter