Susret filatelista i numizmatičara u Puli

(D. MEMEDOVIĆ)
(D. MEMEDOVIĆ)

Dvadeset i deveti međunarodni susret filatelista i numizmatičara održan je ove subote u Domu hrvatskih branitelja, u organizaciji pulskog Filatelističkog kluba Arena, koji ove godine obilježava 65. rođendan.

Susret je održan u jutarnjim satima, a kako su rekli vrlo aktivni član Nikola Taratina i predsjednik Ante Braičin, bilo je izlagača iz Pule, Rijeke, Zagreba, Varaždina i Petrinje i predstavljen je vrlo vrijedan materijal. Saznajemo da je najviše bilo poštanskih maraka, ali i drugog materijala te da su posjetitelji bili vrlo zadovoljni ponudom, a i filatelisti su sklopili nove kontakte te obnovili stara prijateljstva i suradnju.

Iduće godine obilježavat će se jubilarni, 30. susret filatelista i numizmatičara, te će događanje biti bogatije i veće, s više izlagača, a pripreme će već uskoro početi, da bi se to obilježilo na najbolji mogući način. Filatelistički klub Arena broji šezdesetak članova, a mlađih je svega oko dva posto. Redovito imaju izložbe, prigodne i tematske, posebice često u Čitaonici Kluba umirovljenika, a zahvalni su i upravitelju Doma hrvatskih branitelja na pomoći u svome djelovanju. Međunarodni susret filatelista i numizmatičara održava se svake godine prve subote u rujnu. (V. B.) 


Podijeli: Facebook Twiter