Susret Camerona i Putina: I dalje različito o Siriji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

London i Moskva i dalje se razilaze u vezi s načinom rješavanja sirijske krize, rekao je u četvrtak britanski premijer David Cameron nakon susreta s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, ali će dvije zemlje "nastaviti suradnju kako bi pronašle rješenje".

"Postoje, dakako, razlike u stajalištima o sirijskom sukobu. No, obojica želimo da se sukob završi i da Sirija ponovo bude stabilna. Preko naših ministara vanjskih poslova nastavljamo razgovarati o tome kako postići napredak o tom pitanju", istaknuo je britanski premijer nakon 45-minutnog razgovora s Putinom u Downing Streetu u poslijepodnevnim satima.

Rusija, stari saveznik Damaska, već je triput uložila veto na rezolucije UN-ova Vijeća sigurnosti u kojima se Siriji prijeti sankcijama.

Predsjednik Putin istaknuo je pak da s Cameronom "dijeli gledište o određenom broju pitanja". "Suglasili smo se da ćemo nastaviti surađivati kako bismo pronašli dobro rješenje", dodao je.

Dvojica čelnika razgovarala su i o trgovini i energetskoj suradnji te su izrazili želju za "jačanjem izvoza i ulaganja" između dviju zemalja.

Cameron je pohvalio "stalno unaprjeđenje" englesko-ruskih veza koje su se zategnule 2006., kada je u Londonu ubijen bivši ruski agent Aleksandar Litvinjenko, kritičar ruske politike. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter