Susreli se stanovnici četiri Novigrada

Šaljive igre Novigrađana (arhiva Grada Novigrada)
Šaljive igre Novigrađana (arhiva Grada Novigrada)

Susreli se stanovnici četiri Novigrada Oko 150 odlično raspoloženih stanovnika mjesta imenjaka okupilo se proteklog vikenda u istarskom Novigradu koji je ove godine bio domaćin Susreta četiri Novigrada. Za svoje goste iz Novigrada Podravskog, Novigrada Dalmatinskog i Novigrada na Dobri (Općina Netretić, nedaleko od Karlovca), domaćini su pripremili trodnevni program sa sportskim susretima i šaljivim igrama, druženjima uz iće, piće i glazbu, posjetom Puli i upoznavanjem njezinih znamenitosti te obilaskom novigradske streljane i susretom sa zlatnim olimpijcem Giovannijem Cernogorzem.

I ovom su prigodom obnovljena dugogodišnja prijateljstva, a inicirana su i nova, potaknuta činjenicom da je smještaj dijelom organiziran u domovima Novigrađana. Lijepa tradicija susretanja Novigrađana iz Istre, Dalmacije i Podravine održava se od 1986. godine, nakratko je prekinuta tijekom godina Domovinskog rata te je obnovljena 1997. da bi se 2004. godine dobrom društvu pridružio i Novigrad na Dobri.

Ovogodišnji je susret zaključen u nedjelju navečer, najprije kulturno umjetničkim programom u sporskoj dvorani. Nastupili su mali balunaši iz Dječjeg vrtića Tičići, mlade recitatorice Ania Tuljak i Valentina Beg, uspješni polaznici Osnovne glazbne škole, harmonikaš Toni Fabris i gitaristi Jana i Filip Opačić, plesna skupina Storm te ženski pjevački zbor Lavanda predvođen Branislavom Ostojićem. Uslijedilo je druženje uz kulinarske delicije i glazbu u hotelu Maestral.

Čelnici mjesta sudionika Joso Klapan (Općina Novigrad Dalmatinski), Mladen Mađer (Općina Novigrad Podravski), Ivica Gračan (Općina Netretić) i novigradski gradonačelnik Anteo Milos razmijenili su prigodne darove, a Milos je gostujućim općinama u povodu Dječjeg tjedna poklonio po tisuću kuna. Tradicija se nastavlja u jesen iduće godine kad će se svi zajedno veseliti u Novigradu na Dobri. (Kristina FLEGAR) 


Podijeli: Facebook Twiter