Suspendirano odigravanje prve i druge lige

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Utakmice makedonske prve i druge nogometne lige suspendirane su do daljnjeg nakon etnickih sukoba u toj državi, objavio je Makedonski nogometni savez.

Trima klubovima iz Tetova, gdje je u vecini albansko stanovništvo, naredeno je da igraju svoje utakmice na neutralnom terenu nakon incidenta u kojem je napadnut policajac.

"Nakon savjetovanja s ministarstvom unutarnjih poslova odlucili smo staviti prvu i drugu ligu na mirovanje dok se napetosti na podrucju Tetova ne smanje", izjavio je glavni tajnik Saveza Igor Klimper.



Dva navijaca makedonskog prvaka Shkendije iz Tetova, u kojem igraju vecinom etnicki Albanci i za kojeg navijaju vecinom albanski navijaci, napali su skupinu makedonskih školaraca u nedjelju te nožem izboli policajca koji im se suprotstavio.
Nakon što su uhiceni i zadržani u pritvoru na 30 dana radikalni navijaci Shkendije zaprijetili su da ce izazvati ozbiljne incidente na utakmici protiv vodeceg Vardara koja se trebala igrati u srijedu.

Etnicko nasilje u Makedoniji eskaliralo je prije dva tjedna kada je policajac koji nije bio na dužnosti ustrijelio dva etnicka Albanca zbog svade oko mjesta za parkiranje u Gostivaru. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter