Suspendirana popisivacica vracena na posao

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Popisivacica koja je na Viškovu ucinila nenamjernu pogrešku upisavši kod jednog gradanina u rubriku vjeroispovjesti grkokatolik umjesto pravoslavac vraca se na posao popisa stanovništva. Tako je odlucilo Županijsko popisno povjerenstvo pod vodstvom župana Zlatka Komadine na prijedlog opcinskog popisnog centra, a sada još odluku mora potvrditi Državni zavod za statistiku.

Popisivacici, oko cijeg se slucaja digla velika buka u javnosti, ukinuta je suspenzija i izrecena opomena, ali zbog cinjenice da se radilo o nenamjernoj pogrešci, može nastaviti raditi na popisu.

"Razumljivo da su greške moguce, pa treba popisati 305.000 ljudi u PGŽ-u, na cemu radi preko 1.200 popisivaca i kontrolora. Nije moguce da se u tom veliko poslu ne potkrade nijedna greška, jer je kao i u školi nemoguce da su svi otprve svladali gradivo. Evo, ovo je lekcija za svih, a greške su tu da se poprave", rekao je Komadina.

On porucuje da je popis stanovništva posao, a ne politika, no ipak je komentirao istupe celnika SDSS-a, koji su mu porucili da mu se kao županu pripadnici srpske nacionalne zajednice nisu ni obracali za zaštitu, jer mu ne mogu vjerovati.

"Meni je važno da mi vjeruje vecina gradana, a da je tako imam i dokaz: svoj izborni rezultat. Naravno da ne možete nikad imati povjerenje svih sto posto ljudi, ali uostalom svi znaju da mi socijaldemokrati ljude ne razlikujemo po tome jesu li Srbi ili Hrvati nego samo po tome jesu li sposobni ili nesposobni, dobri ili loši", rekao je Komadina.


Podijeli: Facebook Twiter