Suspendiran homofobni profesor iz Zadra

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Profesor Ivan Poljaković, koji se u središtu interesa javnosti našao u studenom prošle godine kada je na jednom predavanju rekao kako je homoseksualnost bolest, a ne opredjeljenje, suspendiran je, javlja zadarski portal 057info. Uz vijest objavili su i fotografiju obavijesti s oglasne ploče Sveučilišta u Zadru koju im je dostavila čitateljica portala.

Po obavijesti s oglasne ploče, Ivan Poljaković do daljnjeg neće držati nastavu zbog teške povrede radne dužnosti i narušavanja ugleda Sveučilišta te ga se udaljava s radnog mjesta na osnovu rješenje potpisanog od rektora 21. prosinca 2012. godine. Obavijest uz pečat potpisuje Centar za strane jezike Sveučilišta u Zadru.

Na internetskim stranicama Sveučilišta objavljena je obavijest o odgodi nastave iz kolegija JED203 Engleski jezik struke III za grupu G1 kod profesora Poljakovića, ali bez razloga odgode, dok je kod odgode nastave kod profesorice Vanje Bajlo navedeno kako je predavačica spriječena.

Podsjetimo, prof. Ivan Poljaković u središtu interesa javnosti našao se u studenom 2012. godine kada je u sklopu svog predavanja rekao kako je homoseksualnost bolest, a ne opredjeljenje.

Tom je izjavom potaknuo čitavu buru u javnosti te su se na to vrlo brzo referirale brojne udruge koje su ga obilježile kao homofoba.

Prof. Poljaković također je iznio stav prema kojem se u javnosti vrlo otvoreno sugerira kako su homoseksualci jedna skupina obespravljenih i ugroženih ljudi, dok su pak ljudi koji ne podržavaju takve parade netolerantni, zaostali i, povrh toga, bolesni jer fobija je bolest koja se očituje u strahu od nerealne opasnosti, pri čemu se čovjek znoji, podrhtava i sl.

"Osim toga, tu je i prijetnja tužbom ako kažete da je homoseksualnost bolest, dakle ulijevanje straha ako se ne povinujete ideologiji elite - sve su to karakteristike najmodernijih tehnika pranja mozga", zaključio je Poljaković tijekom predavanja u Muzeju antičkog stakla na temu "Zdravstveni odgoj - pranje zuba ili pranje mozga". (Tportal.hr)


Podijeli: Facebook Twiter