Suspendiran bivši Sanaderov tjelohranitelj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Davor Blaževic Tigar, ravnatelj Uprave za posebne poslove sigurnosti u MUP-u i osobni tjelohranitelj bivšeg premijera Ive Sanadera, danas je suspendiran.

Rješenjem ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojica, a temeljem Zakona o policiji, Blaževic je zbog teže povrede službene dužnosti privremeno udaljen iz službe.

Blaževic je suspendiran jer snimljen kako Sanaderovom odvjetniku Goranu Suicu prije nekoliko dana nosi pakete, što je danas objavio Jutarnji list.

U priopcenju MUP-a se navodi da se iz snimaka zakljucuje da je Davor Blaževic kontaktirao s Ivom Sanaderom, okrivljenikom za više teških kaznenih djela, koji se uz jamcevinu brani sa slobode. Time je, navodi se, Davor Blaževic naštetio ugledu i interesima policijske službe. Nakon udaljenja iz službe protiv Blaževica bit ce pokrenut stegovni postupak.

Što je bilo u paketima ne zna se, ali je odvjetnik Suic za 24sata.hr izjavio da se radi o privatnoj stvari.

Osim što je bio Sanaderov tjelohranitelj, Davor Blaževic Tigar je i svjedocio u slucaju Fimi media jer su istražitelji provjeravali navode Mladena Barišica o tome da je Sanaderu u kucu u Kozarcevoj ulici odnio 15 milijuna kuna.


Podijeli: Facebook Twiter