Susjedi i Miletic odvoze pulski otpad

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ulicna predstava možda najbolje opisuje ono što se odvijalo u središtu grada. Pulski gradonacelnik Boris Miletic zajedno s procelnicima i direktorima svih gradskih poduzeca cistio je gradske ulice od smeca. Umjesto cistaca Herculanee posao su došli odraditi labinski komunalci kojima je predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulic vikao "Pokrijte se, kako cete svojoj djeci pogledati u oci…"

Naime, kako zbog štrajka komunalnih poduzeca Pula preko noci ne bi doživjela sudbinu Napulja, pomoc u prikupljanju smeca obecale su nadležne komunalne tvrtke iz Vodnjana, Labina i Poreca. Potvrdio je to gradonacelnik Boris Miletic, rekavši da ce se otpad na terenu prikupljati s ukupno pet kamiona sve dok pulske službe ne prekinu štrajk.

Župan Ivan Jakovcic veli da se Istra solidarizirala s Pulom te da su istarski komunalci uskocili u pomoc kako bi Puljani što manje osjetili posljedice štrajka Herculanee. Jakovcic je pritom na razgovor pozvao sve radnike u štrajku, ukoliko misle da im Županija može pomoci, odbacivši bilo kakvu mogucnost razgovora s predsjednikom SIK-a Brunom Bulicem. Za njega je pak rekao da štrajk koristi ne bi li se obracunao s IDS-om dodajuci da mu ovaj štrajk slici na još jedan Bulicev rat koji u ovom slucaju vodi s pulskim gradonacelnikom.


Podijeli: Facebook Twiter